Katrien’s Troeteltaart

katrien troeteltaart miss foodie

katrien troeteltaart miss foodieDat je ineens wakker wordt en je dochter 9 jaar is. Onwaarschijnlijk hoe snel je door al die kinderjaren heen flitst. De tranen van allerlei verdrietjes maar gelukkig vaker van de slappe lach, de eerste kalverliefde, de bokkepruiken, de blauwe plekken, de diploma’s; het gaat er hier allemaal in rap tempo door! Nog even en we hebben de eerste tiener in huis… Tot die tijd is Little Miss Foodie gewoon nog Litttle en haar taartkeuze viel dit jaar op: de Katrien Troeteltaart uit het Donald Duck Kookboek. Niet voor niets een weekblad voor iedereen van 8 tot 80 want deze taart is beslist niet kinderachtig!

 

 

 

 

 

 

 

Katrien Troeteltaart
Een taart voor kleine én grote mensen
Print
 1. 200 gram zachte boter
 2. 200 gram witte basterdsuiker
 3. 1 tl zout
 4. 4 eieren op kamertemperatuur
 5. 200 gram bloem
 6. 125 ml slagroom
 7. 1 zakje vanillesuiker
 8. 150 gram kwark
 9. 100 gram marshmallows, in stukjes geknipt
 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng boter, suiker en zout met een handmixer of de keukenmachine ongeveer 10 minuten tot de boel luchtig, bleek en romig is. Klop er dan een ei door en vervolgens 1 voor 1 de andere eieren. Spatel de bloem erdoor. Stort het beslag in een ingevette taartvorm van 24 cm doorsnede. Bak de taart ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Check of hij gaar is door er een sateprikker in te steken. Komt die er schoon en droog uit, dan is je taart gaar, anders nog 10 minuutjes langer laten staan.
 2. Laat de taart afkoelen op een taartrooster.
 3. Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Meng de helft van de room met de kwark en de marshmallowstukjes.
 4. Snij dan een hartvorm uit de taart en snij hem overdwars doormidden. Schep het kwarkmengsel op de onderste plak en spreid uit. Leg de bovenste plak er weer op en bestrijk die losjes met de slagroom. Versier met alles wat je mooi en lekker vindt!
Adapted from Donald Duck Kookboek
Adapted from Donald Duck Kookboek
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *