Kidsflavourite nummer 1! (en ook voor de groten)

Miss Foodie staat zoals bekend graag te klussen in de keuken. Heerlijk! Zelf pasta draaien, ijs maken, bavarois, pate’s en … nou ja, alles waar je lekker lang mee bezig bent. Dat hoeft niet altijd enorm culinair te zijn, met een pastasaus met gehaktballetjes ben je ook best even zoet. En wat te denken van poffertjes! Eigenlijk zou je er niet aan moeten beginnen. Zeker niet op een woensdagmiddag als de Zoon en de Dochter een hele kinderschare meeslepen. Voor 15 pofferts sta je te mixen, te spuiten, te wachten, te draaien, nog een keer te wachten… Enfin… voor 15 poffertjes dus en dat is dus echt helemaal niks. Dat stoppen de monsters in hun holle kies. Ga uit van minimaal 30 poffertjes per kind en tel uit je negatieve tijdwinst! Nu maar hopen dat ze niet al te hongerig binnen komen stormen.
Gelukkig kun je de poffertjesmix al helemaal van tevoren maken. Met dank aan Nigella, die heeft ook kids en begrijpt dat soort dingen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een pak poffertjesmix kopen, maar ach… dan is het niet home-made.

Neem een grote voorraadpot en doe daarin:

600 gram bloem
3 eetlepels bakpoeder
2 theelepels natrium bicarbonaat
1 theelepel zout
40 gram vanillesuiker

Handig! Luchtdicht afgesloten een half jaar houdbaar dus zo heb je altijd je poffertjesmix bij de hand. Je kunt met deze mix ook prima pancakes bakken trouwens. Minder werk vooral.

Voor 75-90 poffertjes:
Verwarm de oven voor op 80 graden.

Neem 150 gram van je zelfgemaakte poffertjesmix
Doe er 250 ml melk bij
En 1 ei
En roer er 1 eetlepel gesmolten boter door.

Goed mixen en in een spuitfles gieten (is het handigst, kan ook in een maatbeker met schenktuit)
Verwarm de poffertjespan tot heet en kwast de holletjes in met wat gesmolten boter. Spuit meteen de vormpjes vol tot bijna onder de rand en wacht…. De kunst is om het vuur zo hoog te zetten dat de poffertjes aan de bovenkant al een beetje stollen terwijl ze aan de onderkant niet te donker worden (hou de eerste lichtingen dus goed in de gaten en zet je vuur evt. wat hoger of lager).
Draai de poffertjes met een vork om en bak nog even tot ze aan allebei de kanten een mooi kleurtje hebben.
Doe de poffertjes in een grote ovenvaste schaal en zet in de oven tot je genoeg pofferts verzameld hebt om ze op tafel te kunnen zetten zonder een burgeroorlog te veroorzaken.
Uiteraard met roomboter en poedersuiker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *