Laaaaaaazy lunches!

Thuis koekjes bakken was niet het eerste dat in Miss Foodie opkwam na het halen van haar koksdiploma. Nee, dan liever catering, een eigen eetwinkel, delicatessengeweld; groots en meeslepend zou er gekookt worden. Helaas wordt je dan al snel ingehaald door de realiteit die “twee-kids-onder-de-10” heet. Praktisch zou dat koken nooit worden, laat staan haalbaar. Dat romantische plan ging dus nog even in de ijskast om plaats te maken voor het enorm praktische en haalbare koekjes bakken. En zoals het gaat met ware liefde; dat moet groeien. Het koekjes bakken gaat steeds sneller en met het decoreren oogst Miss Foodie tegenwoordig zelfs al de nodige ooohhhs en aaaahhhhhs (zoals afgelopen zondag tijdens de demonstratie bij de Tafel van 18). En voorlopig gaat dit nog lang niet vervelen want naast de bekende zakjes koekjes maakt Miss Foodie nu ook grotere koekjes die mooi verpakt de koffieshops in gaan als ultieme verwennerij bij een kop koffie of thee… en een speciaal voor Peek en van Beurden ontdekt koekje (vanaf deze vrijdag daar te koop)…. en gluhweincookiemix… en applepiecookiemix… en… (dat komt over een maandje!).
Anyway, dat koekjes bakken is dus niet alleen praktisch en haalbaar. Het is echt enorm leuk! Wat er als bonus nog eens bij komt is dat ik nu de tijd heb om zo af en toe weer eens een heerlijke lunch te maken. Een van de favorieten hier is geroosterd brood met zelfgemaakte tonijnsalade. En daar heeft Miss Foodie uiteraard een zalig recept voor!

Voor 4 boterhammen:
1 blikje tonijn op water
2 el mayonaise
2 el volle yoghurt
1/2 tl garam masala (of een snufje kaneel en gemalen kruidnagel en gemalen koriander)
1 gesnipperd sjalotje
1 el uitgelekte kappertjes
2 fijngesneden augurkjes (zoetzuur)
1/2 fijngesneden rood pepertje

Alles mengen en royaal op een geroosterd broodje serveren. Hoe easy is dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *