Lavendelboter

recept lavendelboter miss foodie

recept lavendelboter miss foodieOlalá! La douce France… En dan met name de Provence… Niet dat Miss Foodie zo’n francofiel is overigens; geef mij maar Italië. Ik lees dus met veel plezier over de avonturen en eetfestijnen van mijn collegablogger Antoinette die ooit door Man naar Italië werd ontvoerd. Mooie combi dat nuchtere hollandse in het emotionele (of liever gezegd: oververhitte!) Italië. Als een vakantie naar de laars er niet in zit, is het volgen van haar blog een hele goede troostprijs. Eén keer zijn wij van onze vaste bestemming in Toscane uitgeweken naar de Provence, en… eerlijk is eerlijk; dat was ook fijn! Mij staan vooral nog die oneindige lavendelvelden op het netvlies, de zinderende zon, de trillende lucht en het gezoem van de bijen. En de geur dus, dat spreek voor zich! Dat de Provence en Italië niet alleen op de landkaart dicht bij elkaar liggen blijkt wel uit het feit dat Antoinette laatst  lavendelzout introduceerde op haar blog. Wat een fijn idee! De lavendel in mijn tuin is ook net uitgebloeid en geurzakjes voor in de kast naaien gaat me net te ver. Omdat ik blind vertrouwde op haar idee maakte ik laatst lavendelboter. En dat is briljant! Goed bij zo ongeveer alles dat van de BBQ komt of gewoon op een stokbroodje. Zó haal je die Méditerranée pronto in huis. Binnen 10 minuten. En of dat dan Frans of Italiaans is vindt Miss Foodie “lekker belangrijk”!

 

geurige lavendelboter
Haal de Middellandse Zee in huis met deze snelle frisse kruidenboter!
Print
  1. 150 gram roomboter op kamertemperatuur
  2. 1 1/2 eetlepel lavendelbloempjes
  3. rasp van 1/2 citroen
  4. 1/2 tl zeezout
  1. Tsja, wat moet ik hier nu over zeggen. Doe alles in een mengkom en prak of kneed de boel door elkaar.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

One thought on “Lavendelboter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *