Mamapasta

Tegen de tijd dat ze 18 zijn schijnt het allemaal “wel goed te komen” maar tot die tijd is het op z’n zachtst gezegd een uitdaging om Zoon en Dochter een beetje gevarieerd te voeden. Tuurlijk; zalm en biefstuk gaan er prima in en tot mijn grote verbijstering is Zoon een groot liefhebber van de gemarineerde garnalen en Dochter enorm fan van lammetjes (om te eten dan…). Maar verder houdt het hier qua favorieten dan wel een beetje op. Daar is natuurlijk een groot aantal stimuleringstechnieken op los te laten, zoals daar zijn het “net-zoveel-hapjes-als-je-oud-bent”, het “negeren-die-handel-want-het-moet-wel-gezellig-blijven-aan-tafel” en de niet aan te bevelen trechtertechniek.
Veel handiger is het om gewoon heel veel pasta in huis te halen en dan dus vooral fussili. Iedere groentesaus (want vooral groentes geven hier de problemen) kruipt als het ware in de spiraaltjes en komt zo zonder al te veel moeite toch op de plaats van bestemming. Zoon heeft uiteraard nog eventjes geprobeerd de saus weer uit de fussili te peuteren maar zag redelijk snel het hopeloze van de zaak in.
Dit recept is zelfs na wat zachte dwang inmiddels verheven tot de favorietstatus (met als koosnaampje “mamapasta”) en dat wil dus wat zeggen!
Bijkomend voordeel is dat het kinderlijk eenvoudig te maken is, binnen een half uurtje op tafel staat en voor de iets grotere kinderen zoals Man eenvoudig te pimpen is tot een grote-mensen-pasta.

Voor 4 personen:
500 gram fussili (maar kan met iedere pasta)
2 el zout
500 gram broccoli, stronken in kleine blokjes, roosjes kleingesneden
1 middelgrote kruimige aardappel
potje pesto
100 gram versgeraspte parmezaanse kaas (of grano padano)

En zo onvoorstelbaar simpel is het:
Breng in een grote kookpan water aan de kook en voeg het zout toe. Schil de aardappel en schaaf hem met dunschiller/kaasschaaf/mandoline in dunne plakjes. Voeg aardappelplakjes en broccoli toe aan het kokende water en breng weer aan de kook. Doe er de pasta bij en kook tot de pasta gaar is (mag al dente, is voor de meeste kinderen geen vereiste..)
Giet af in een vergiet terwijl je een koffiekopje van het kookvocht opvangt. Doe pasta met broccoli terug in de pan en roer er de geraspte kaas en pesto naar smaak door. Goed roeren, om het optimale smokkeleffect te bereiken moeten de broccolistukjes helemaal tot saus geroerd worden. Maak de boel eventueel wat smeuïger met wat van het kookwater.
Pimpen doe je bijvoorbeeld met wat mozzarella, geroosterde pijnboompitjes, gedroogde tomaatjes, gedroogde chiliflakes, olijfolie, gescheurde basilicum.
Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *