Miss Seafoodie

Op de kokschool zitten we nu midden in de vissen. Leuk voor het thuisfront natuurlijk want er komt allerlei lekkers mee naar huis en Miss Foodie staat zich de laatste tijd gek te fileren.
Leuk dus… Tot gisteren want toen stonden de schelp- en schaaldieren op het programma en dat was echt top! Voor het eerst tijdens de opleiding stonden we met een wit wijntje in de hand oesters naar binnen te slobberen. Ok, die moesten wel eerst open maar oefening baarde kunst en de wijntjes hielpen ook goed mee. En na wat uurtjes koken was het resultaat er ook naar:

Ik geef meteen toe; het is misschien wat over de top. Maar met oesters is dat niet erg. Dit was een gerecht met gegrilde oesters en champagne-sabayon. Heerlijk hoor maar de presentatie was natuurlijk de echte eye-catcher! Met dank aan Marcelle voor de etagere. Hoe passend… de etagere heet “diep in de zee”. Voor meer van dit soort beauties check haar blog met de passende titel Olifant in de porseleinkast.
Toch had de schaal- en schelpdierendag voor Miss Foodie ook een enorm dieptepunt en dat was Meneer Kreeft. Gelukkig is niet iedereen daar zo emotioneel over anders werd er waarschijnlijk nog maar bar weinig kreeft gegeten. Zal er niet al te lang bij stil staan maar Miss Foodie heeft eigenlijk nog steeds een beetje buikpijn van de spartelende Meneer in het kokende water. Laf! Je moet Meneer natuurlijk gewoon dat mes door zijn kop steken maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.


Het spreekt voor zich dat dit het enige gerecht met verse kreeft is dat op deze blog te vinden zal zijn. Oprecht lekker, dat dan weer wel; gegratineerde kreeft op zwarte tagliatelle met groene asperges


Gelukkig kon de dag afgesloten worden met minder emotionele waar. Gewoon lekker. Taartjes met grijze Noordzeegarnaaltjes. Tuurlijk, die beestjes hebben ook geleefd, maar toch… die hebben de hersentjes van een garnaal. Toch???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *