panzacaprese-trifle

panzacaprese trifle

panzacaprese trifleIs het een caprese? Is het panzanella? Nee! Het is Panzacapresetrifle! Oftewel een supercombi van insalata caprese en panzanella, een heerlijke broodsalade. Italiaanser dan Italiaans, al zul je dit gerecht in de laars zelf waarschijnlijk niet snel tegenkomen, vastgeroest als ze daar zijn in de exacte recepturen van hun klassiekers. Een caprese is een caprese en een panzanella is gewoon iets heel anders, basta! En met een trifle hebben beide zomersalades al helemaal niets te maken! Gelukkig trekt Miss Foodie zich niets aan van “hoe het hoort”. Ook in Italië zijn er namelijk 1001 manieren om de enige echte officiële panzanella te maken. Alhoewel… er is altijd maar 1 goede manier en dat is “alla Mama”. En voor mijn eigen little Foodies gaat dit recept dus de boeken in als de originele manier om deze panzacaprese-trifle te maken! Bij mijn weten is het momenteel ook het énige recept voor panzacaprese-trifle en dat is vreemd want juist de combinatie van de twee klassiekers is bizar lekker. En makkelijk, want daar houdt Miss Foodie in de zomermaanden van. Net als in Italië is less more dus gebruik voor dit simpele gerecht wél de lekkerste ingrediënten. In de ideale wereld heb je lekker oud brood in huis. Heb je dat niet, leg dan wat dikke, verse, witte boerenboterhammen een dag onafgedekt op je aanrecht. Normaal zou ik zeggen: “leg de boterhammen een tijdje in een warme oven” maar dat soort fratsen moet je tijdens dit warme weer vooral uit je hoofd zetten.

Panzacaprese-trifle
Fantastische combinatie van insalata caprese en panzanella. Door het in de vorm van een trifle te gieten maak je er ook nog iets moois van!
Print
  1. 1-2 flinke dik gesneden witte boterham, liefst oud brood, anders een dagje drogen. In blokjes snijden of in stukken scheuren.
  2. 2 handen vol tomaatjes, liefst allemaal verschillende, in stukken gesneden
  3. 1 flinke bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
  4. 2 eetlepels in reepjes gesneden basilicum
  5. een flinke scheut van de lekkerste peperige extra vierge olijfolie
  6. een snuf lekker zeezout, iets grover dan tafelzout
  1. Leg onderop in een mooie trifle-bowl de stukken brood. Daarbovenop de tomaatjes, dan de mozzarella en de basilicum. Maak af met flink olijfolie en wat zeezout. Laat een half uurtje staan zodat de sappen uit de tomaten en de mozzarella lekker in het brood trekken. Easy does it!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *