Mug cake recept

recept mug cake Miss Foodie

MUG CAKE RECEPT

Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus ik raad iedereen die ook maar enigszins verslavingsgevoelig is met klem af om verder te lezen.

Ah, je bent er nog! Voor niets en niemand bang dus. Dat dachten mijn kinders ook toen ze besloten de TV-programma’s van Steve te volgen. Met dramatische titels als “Steve’s 100 dodelijkste”, “Steve’s 60 felste” en “Steve’s 100 gevaarlijkste” weet je zeker dat je ongedeelde aandacht van de jongsten te pakken hebt. En, al mijn waarschuwingen in de wind slaand doken we gezellig op de bank. Nee hoor, niks niet eng!

Enfin… ik voelde zoonlief naast me verstijven toen Steve oog in oog stond met een cobra. Toen een nietsvermoedende zeehond aan stukken werd gescheurd door een grote witte werd er naast me geloof ik niet eens meer adem gehaald. En nu, ruim 2 weken later, moet het grote licht tijdens het slapen nog altijd aan blijven.

mug cake recept Miss Foodie
Foto: Etsy.com

Ik moest daar even aan denken want het mug cake recept dat ik nu ga delen (je kunt nog afhaken!) heeft net zo’n foute aantrekkingskracht. Je weet dat het beter is van niet maar je moet en zal het een keer uitproberen. En dan… ben je voor eeuwig verpest want deze mug cakes zijn té makkelijk, té fout, té snel en té lekker. Je mikt bakmeel, suiker, boter en melk in een kopje, samen met een vulling naar keuze. Nog geen twee minuutjes in de magnetron en je gebakje is klaar! Hoe fout is dat? Trouwens ook wel eens leuk voor je magnetron. Wordt die ook nog eens gebruikt!

Tuurlijk, je mag van mij best kokosolie in plaats van roomboter en agavesiroop in plaats van suiker gebruiken. Of leef je gezond-technisch eens helemaal uit en gebruik speltmeel met bakpoeder in plaats van zelfrijzend bakmeel maar daar worden deze bommetjes hoogstens iets mínder slecht van.

Niet doen dus, dit mug cake recept. Ik ben bloedserieus!

Verslavende mug cakes
Ik zou bijna zeggen: Don't try this at home! Deze cakejes zijn zó lekker, zó makkelijk, zó fout en zó snel klaar...
Print
  1. 40 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 15 gram suiker
  3. noten, gedroogd fruit, vers fruit, diepvriesfruit, alles wat je maar als vulling kwijt wilt
  4. 20 gram gesmolten boter
  5. 75 ml melk
  1. Meng bakmeel en suiker in je favoriete kop of mok (let wel op: die moet magnetronbestendig zijn). Smelt de boter in een magnetronbestendig bakje in je magnetron (op de laagste stand!). Dat duurt 1-2 minuten.
  2. Meng een paar eetlepels van je vulling door het bakmeel in je mok en voeg dan melk en boter toe. Goed roeren en 2 minuten op hoog in de magnetron zetten. Blijf er wel bij want de ene magnetron is de andere niet. Je cakeje komt als het goed is flink omhoog! O ja, en omdat je niet echt bakt hoef je niet te wachten op een bruin korstje, dat komt er niet op.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *