Ndunda…wat?

Vandaag weer eens lekker Italiaans staan klussen in de keuken. Wat is er leuker dan zelf je pasta maken? Voor vandaag werd het een makkelijke variant die je binnen een half uurtje op tafel kunt zetten! Ndundari heten deze deegballetjes uit het zuiden van Italie. Duidelijk familie van de overbekende gnocchi maar dan veel lichter en frisser omdat er in plaats van aardappelpuree ricotta als basis wordt gebruikt. Het recept komt uit het boek “passione” van Gennaro Contaldo, Jamies italiaanse goeroe. Zalig met verse tomatensaus of pesto maar eigenlijk kun je er iedere saus bij kwijt. Echt… dit is zo’n easy does it, die moet je proberen!

Voor genoeg ndundari voor 4 personen:
200 gram bloem (liefst de italiaanse typo ’00)
225 gram ricotta
3 eidooiers
50 gram versgeraspte parmezaan/grano padano
snufje nootmuskaat en versgemalen peper

Meng alle ingredienten door elkaar in een kom en kneed tot een soepel deeg. Laat terwijl je de saus maakt het deeg even opstijven in de koelkast. Rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot worstdikte en snijd in gelijke stukken.

Doe voorzichtig in een pan met ruim kokend gezouten water en kook tot ze gaar zijn. Dat is natuurlijk bij iedere dikte anders dus daar hebben de ndundari iets briljants op gevonden; de ingebouwde kookwekker! De ndundari zijn gaar als ze weer boven komen drijven en dan nog twee minuutjes in kokend water blijven. Schep ze na de kooktijd uit het water en doe ze bij de saus naar keuze. Meteen aanvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *