Never a dull moment!

Miss Foodie is echt lekker op gang aan het komen met de koekjesbizz! Na de Tafel van 18 zijn mijn koekjes nu ook te koop bij Peek en van Beurden. En dat is nog maar het begin….
Momenteel gaan er ook wat koekjes op transport naar een ambachtelijk bakkertje in Lochem. Landelijke dekking is namelijk erg belangrijk voor een koekjesimperium!
Toch kwam er afgelopen maandag bijna een kleine kink in de kabel toen (na 6 jaar aanmodderen) bleek dat little Mister Foodie een dijk van een lactose-intolerantie heeft. Geen goede match dus met de ponden boter die Miss Foodie er hier momenteel doorheen draait. Leg dan maar eens aan zo’n kleine Foodie uit dat hij al dat heerlijks niet meer mag eten (en wij wel, dat is nog wel het ergst). Miss Foodie kan soms best streng zijn maar heeft ondertussen ook een heel klein hartje. Daar moest dus iets op verzonnen worden. Gegoogled werd er dus, op lactosevrije koekjes. Maar helaas, lactosevrije koekjes genoeg maar die worden allemaal gemaakt met olijfolie of iets anders vloeibaars waardoor de koekjes alleen als hoopjes op een bakplaat geschept kunnen worden. Vast overheerlijk, maar die hoopjes kunnen natuurlijk niet tippen aan de koekjuweeltjes die Miss Foodie nu maakt. En toen kwam – op een zo onlogisch tijdstip dat ik het hier niet eens durf te vermelden – ineens de ingeving: vervang de boter door kokosolie. Kokosolie klinkt dan wel vloeibaar maar is op kamertemperatuur hartstikke hard! En dat blijkt dus echt te werken. Met enige trots presenteert Miss Foodie daarom op dit blog de Lactosevrije Mannetjes:

Inmiddels door Little Mister Foodie uitgebreid getest en OK bevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *