Okonomiyaki Miss Foodie Style

groentenwafels Okonomiyaki Miss Foodie recept foodiemoods

OKONOMIYAKI

In de eeuwige strijd om onze kleine groenten-avoiders aan de groenten te krijgen heb ik een nieuwe partner in crime; Wafelijzer! Miss Foodie is natuurlijk al lang Master in het smokkelen van groenten maar Wafelijzer spant hier echt de kroon! Tuurlijk, hartige muffins, hartige taarten, soepen, quesadilla’s, ravioli’s en pastasauzen zijn stuk voor stuk heel handige verstopplekken. Wafelijzer doet er net een schepje bovenop. Wafelijzer verstopt het groen niet alleen, hij transformeert moeiteloos iedere overdosis vitamientjes tot een feestje. Kijk, en dáár houden we van!

Ik zag meteen eindeloos veel mogelijkheden en begon met een van mijn persoonlijke favorieten; Okonomiyaki. In Kyoto hadden P. en ik ooit deze Japanse vorm van fastfood leren kennen. De naam betekent zoveel als “wat je er maar in kwijt wilt” en dat is het ook. De basis is meestal een beslag met witte kool. Daar wordt op een hete bakplaat een dikke pannenkoek van gegoten die langzaam aan beide kanten gegaard wordt. De dikke koek wordt geserveerd met “wat je er maar in kwijt wilt” en vooral Okonomiyaki saus, een kruidige, pittige soort Japanse ketchup.

Overbodig te zeggen dat de officiële eerste Okonomiyaki poging hier door de Little Foodies met hoog opgetrokken neusjes werd afgekeurd.

Enter Wafelijzer! En ziedaar; precies dezelfde Okonomiyaki – maar dan in een andere vorm – werd tot de laatste kruimel verslonden. Meer! Meer!

Het recept van deze groentenwafels is trouwens super makkelijk aan te passen. Ik maakte ze inmiddels al met geraspte wortel, geraspte bietjes, geraspte aardappelen en geraspte pompoen. Zuurkool, courgette en bloemkool staan nog op mijn verlanglijstje. Vervang eenvoudig de witte kool in het recept door iets anders geraspts. Varieer ook gerust met kruiden en andere smaakmakers, het beslag houdt de boel wel bij elkaar. De spekjes en kaas in dit recept zijn “Miss Foodie Style”, die horen absoluut niet in een echte Okonomiyaki. Maar ja “wat je er maar in kwijt wilt” toch?

Okonomiyaki Miss Foodie Style
Met dit basisrecept kun je werkelijk alle kanten op. Welke groentenwafel maak jij?
Print
 1. Voor 8 wafels
 2. 2 eieren
 3. 160 ml bouillon
 4. 100 zelfrijzend bakmeel
 5. 1/2 tl zout
 6. versgemalen peper
 7. 125 gram magere spekreepjes
 8. 50 gram geraspte kaas
 9. 300 gram geraspte witte kool
 1. Hak de magere spekreepjes in een hakmolen tot een gehakt. Bak dit gehakt gaar en laat afkoelen. Meng dan alle ingrediënten in een kom tot een beslag. Verwarm je wafelijzer voor, schep het beslag op de wafelplaat, sluit het ijzer en bak de wafels goudbruin en gaar (het is afhankelijk van je ijzer en de temperatuur hoe lang dit duurt).
 2. Heerlijk met ketchup of een simpel sausje van zure room, bieslook, citroensap, zout en peper.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Okonomiyaki Miss Foodie Style

 1. Hahaha.. geweldig!! Wat kun je daar als ouder soms zo’n lol in hebben. Hartige taart is daar ook altijd een hele fijne voor. Gelukkig eet peuter nu alles nog heel makkelijk, maar als we overgaan in een moeilijke fase, weet ik waar ik even een wafelijzer kom scoren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *