Ook namens Miss Foodie “Sorry voor het koningslied”

recept oranje boven mandarijn advocaat advokaat miss foodie

recept oranje boven mandarijn advocaat advokaat miss foodieNet toen het kolder-gehalte rondom het Koningslied vorige week zijn hoogtepunt bereikte, gooide een blindedarmontsteking hier roet in het eten. En ik kan je vertellen; daar krijg je buikpijn van! Zeker als het Little Miss Foodie’s blindedarm is. Dan ben je ineens nogal “off-line”…
Gelukkig zijn we inmiddels allemaal weer thuis maar we hebben veel Koningslol gemist natuurlijk. Tijd om de schade – met het risico vreselijk achter de feiten aan te hollen – in te halen. Efficiënt als ze is, combineert Miss Foodie het feestthema meteen met de Foodblogswap van deze maand. Miss Foodie zou dit keer een recept van Judith’s Cakes koken. Lekker! Zoet! Lastig kiezen dus, maar één recept was gewoon perfect om de feestvreugde op Koninginnedag  Koningendag Kroningsdag Koningsdag flink te verhogen en dat was het idioot makkelijke recept voor advocaat. Voor ál uw slechte feesten en partijen zeg maar. Om er een feestelijk oranje tintje aan te geven besloot ik de brandewijn te vervangen door wodka en bessenlikeur, een flinke dosis mandarijnrasp maakte ook de smaak oranje! Dit recept voor onze nationale Koningsdrank is het persoonlijk goedmakertje van Miss Foodie voor het Koningslied.

Of het lekker is? Mwah… voor dat ene dagje per jaar is het best te doen. Mocht het je toch niet aanstaan, breng de fles dan gewoon naar het dichtstbijzijnde bejaardenhuis. Iedereen blij!

Oranje boven advocaat
Voor als je een stoffig drankje wilt ophippen!
Print
  1. 130 gram eidooier (dat waren bij mij 6 dooiers)
  2. 130 gram suiker
  3. 75 ml wodka
  4. 75 ml bessenlikeur
  5. rasp van 2 mandarijntjes
  1. * zorg dat je het vuur niet te hoog zet
  2. * zet een grote kom koud water klaar
  3. * verwarm rustig en geleidelijk, het grootste probleem dat je tegen kunt komen is dat de boel gaat schiften (zet snel in de bak met koud water en zet de staafmixer erop)
  4. * schraap steeds de advocaat van de randen anders gaart het daar te snel en krijg je klontjes roerei in je advocaat
  5. Als de advocaat zo dik is als vanillevla (face it: eigenlijk is dit een alcoholische vla) giet je hem in een schone fles. Afkoelen en maximaal 2 weken bewaren in de koelkast.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Ook namens Miss Foodie “Sorry voor het koningslied”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *