Oranje boven!

Ja, wat anders? Er is vandaag geen ontkomen aan. Ook hier niet dus Miss Foodie maakte voor het gecombineerde kinderfeestje/oranjefestijn deze oranje-boven-soesjestoren.
Piece of cake en heel erg oranje!


Voor deze soesjestoren heb je nodig:
100 ml water
100 ml melk
100 gram boter
100 gram bloem
4 eieren
snufje zout

1/2 liter slagroom
2 zakjes vanillesuiker
4 flinke eetlepels poedersuiker

oranje kleurpasta
1/2 bus poedersuiker
50 gram roomkaas
rood/wit/blauwe decoratiebolletjes

En zo makkelijk is het:
Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een bakplaat in.
Doe water, melk en boter in een steelpannetje met een snufje zout en verwarm tot het bijna kookt en de boter gesmolten is. Voeg dan alle bloem toe en roer van het vuur af goed door. Zet de pan weer op het vuur en verwarm al roerend nog ongeveer 2 minuten. Laat het mengsel nu even afkoelen. Roer er dan de eieren een voor een goed door. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Pas op bij het laatste ei, die kluts je eerst even los in een bakje en voeg je beetje bij beetje toe tot je deeg qua dikte tussen nutella en dikke yoghurt is (je deeg mag net niet uitlopen op de bakplaat).
Doe dan je deeg in een spuitzak en spuit op de bakplaat hoopjes zo groot als een walnoot. Heb je geen spuitzak, maak dan kleine bergjes met twee lepels.
Bak ongeveer 20 minuten in de oven. Check af en toe of ze niet te donker worden, dan kun je de oven de laatste minuten bijvoorbeeld terugdraaien naar 140 graden. Doe in geen geval je ovendeur open, dan storten je soesjes gegarandeerd in.
Doe je oven uit en laat je soesjes met de ovendeur gesloten, afkoelen in de oven.
Sla dan de slagroom stijf met de poedersuiker en de vanillesuiker, vul hier een spuitzak mee met een smal mondje. Snij steeds met een mesje een klein sneetje in de onderkant van een soes, doe het spuitmondje erin en spuit de soes vol met room.
Voor het glazuur meng je de roomkaas met de oranje kleurpasta tot de boel goed op kleur is. Voeg er dan steeds meer poedersuiker aan toe en roer steeds goed door. Voor het mooiste effect moet je glazuur een beetje yoghurt-dik zijn, dan loopt het nog mooi uit.
Smeer ieder soesje aan de bovenkant in met een laag glazuur en stapel de boel op. Versier op geheel eigen wijze en maak indruk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *