Over Miss Foodie

Welkom op mijn blog! Leuk dat je er bent.

MISS FOODIE

Miss Foodie woont samen met Man, Zoon en Dochter in Utrecht. Als het even kan ben ik te vinden in m’n keuken. Zo niet dan ben ik waarschijnlijk aan het werk, aan het dromen of aan het schrijven. Over eten, dat dan weer wél.
Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk zelf te maken en lekker met eten te spelen; je handen vol bloem en je haar in de war, dat gevoel! Ik hou ook van eerlijk eten. Het liefst verbouw ik onze tuin tot moestuin en ik fantaseer ook al een tijdje over kippen en een eigen varkentje. Voorlopig ligt Man nog dwars maar wie weet… Het zou sowieso een schat aan nieuwe verhalen opleveren.

FOODIEMOODS?

Ik ben dus altijd in de mood for food maar die moods kunnen wél erg grillig zijn. Zeg nu zelf; altijd gezond eten is enorm verstandig maar is het ook leuk? Of iedere dag blini’s met zalm? Wordt je daar vrolijk van? Voor mij zit de kracht van lekker eten niet zo in herhaling maar meer in afwisseling. Dus swing je foods net als je moods en ga je de ene dag te buiten aan een flinke lading protestfood, gewoon omdat het kan! De dag erop heb je waarschijnlijk meer zin in iets gezonds, zeg maar gerust tempel food. Bij Miss Foodie is bij iedere stemming wel wat lekkers te vinden; je vindt het allemaal terug onder het menu Miss Foodies Moods.

Alles wat ik kook moet natuurlijk ook gegeten worden dus ik kook het liefst voor familie en vrienden. Lange tafels, nog langere gesprekken… Had ik een engelstalige blog gehad, dan noemde ik hem Fresh Fast Food for Family and Friends, oftewel “Vers snel eten voor familie en vrienden“. Ga dát in het Nederlands maar eens uitleggen… Maar het maakt denk ik wel aardig duidelijk wat ik belangrijk vind.

Had ik al gezegd dat ik van delen houd? Vandaar dit blog. Fijn dat je er bent, ik hoop dat ik je een paar goede tips, recepten of ideeën kan geven. Leuk trouwens als jullie mijn posts en recepten ook weer delen! Ik vind het dan alleen wel erg fijn als jullie Miss Foodie vermelden of, beter nog, naar mij linken.

OOK BEST BELANGRIJK

Ik wil natuurlijk niemand de wet voorschrijven, vandaar dat ik in mijn recepten nooit specifiek biologische of fairtrade producten adviseer. Mag je lekker zelf weten! Maar mijn ervaring is wél dat ik biologisch/fairtrade meestal lekkerder vindt, en dan heb ik het niet alleen over de smaak…

O JA, EN OOK NOG DIT

Bloggen is mijn favorietste favoriete bezigheid. Maar zeker als je steeds op zoek bent naar nieuwe producten en ideeën kan zoiets nogal uit de hand lopen. Vandaar dat ik blij ben met alle hulp. Niet gevreesd; dit is geen oproep tot crowdfunding voor een armlastige foodblogger. Maar zo heel af en toe wordt Miss Foodie gesponsord. Dit betekent overigens niet dat ik mijn mening daardoor laat beïnvloeden, daar ben ik veel te eigenwijs voor. Ik schrijf dus alleen enthousiast over producten waar ik ook echt warm van wordt.

CONTACT MET MISS FOODIE?

Ik grijp iedere kans om over eten te schrijven met beide handen aan! Dus heb je culinair nieuws? Ben je op zoek naar een culinaire duizendpoot? Of wil je me een kookboekcontract aanbieden? Neem dan via onderstaand formulier contact met me op. Ik reageer altijd!

[contact-form]

18 thoughts on “Over Miss Foodie

 1. Dank je voor het compliment Roos! Die banner is geïnspireerd op Cathrineholm een vintage designmerk uit (geloof ik) Denemarken. Ben er gek op en probeer via Ebay af en toe wat op de kop te tikken. Lukt nog niet erg 😉

 2. Hi Marijne,
  Dank voor de eer! Jullie blogroll is in mijn ogen best een Hall of Fame 😉 dat zijn ook een beetje mijn toppers namelijk!

 3. Hey, wat een leuke blog heb je en je schrijft ook zo heerlijk! Ik heb je gister gezien bij bloggersonboard ‘ode aan het digitaal tijdperk’ zodat ik iedereen en bijbehorende blog kan opsporen en even een kijkje kan nemen :) Liefs, Lynn

 4. Hoi Lynn, dank je voor het compliment! Wat was het top gisteren aan boord he? Ons bloggersleven is soms wel heel fijn ;-). Kom zo ook even bij jou neuzen!
  Groetjes, Miss Foodie

 5. Ik kom eigenlijk per ongeluk op jouw blog terecht, maar ik word er helemaal vrolijk van! Gewoon hoe je blog eruit ziet maar ook de teksten erbij, super leuk!!!

  groetje
  marlin

 6. Hi Marlin,
  Wat een leuke reactie! Van zo’n reactie word ik blij. Dat je vrolijk wordt van mijn blog is het grootste compliment dat je me kunt geven want dat is precies wat ik bedoel.
  Tot ziens dan!
  Miss Foodie

 7. Dankjewel Anne-Ruth! Dat vind ik een enorm compliment van iemand die zelf ook zo’n schitterend blog heeft (www.kookmeisje.nl).
  X Wendy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *