Over parels enzo…

Naast rekenmoeder, koekjesbakmoeder en pleisterplakmoeder is Miss Foodie nu ook toegetreden tot het legertje hockeymoeders. Eigenlijk begon Miss Foodie haar nieuwe functie met een flinke dosis tegenzin; zeker toen de term “fruitschema” langskwam. Miss Foodie zal toch zeker zelf wel weten wat, wanneer en hoe we aan fruit meenemen? Pfff…. nou, dat ging een lang seizoen worden! Wedden dat ze allemaal parelkettinkjes dragen?
Gelukkig blijkt dit drama allemaal reuze mee te vallen. Utrecht doet zijn naam “groot dorp” weer eer aan en de hockeymama’s blijken elkaar bijna allemaal al te kennen. En ze zijn net zo normaal (haha!) als Miss Foodie. Best gezellig eigenlijk. En dat fruitschema? Dat hebben we gezamenlijk overboord gezet. Lekker baldadig! Het enige “nadeel” van het hockeymama zijn is nu de gestaag dalende temperatuur. Da’s namelijk wel een dingetje; Miss Foodie en Uggs gaan net zo min samen als Miss Foodie en parelkettinkjes. Dan maar schuilen in het clubhuis. Kan ik meteen een stukje typen voor Foodiemoods. Over parels… Of liever nog parelgort, dat aten we laatst namelijk en daar houdt Miss Foodie dan weer wel van.

Heerlijke salade van parelgort met abrikozen, kip en amandelen

Voor 4 personen
Alle resten van de gebraden kip van gisteren (of gaar 2 kippenpoten in een braadslee met olijfolie peper en zout in de oven, laat afkoelen en snij het vlees in stukken)
250 gram parelgort
750 ml groentenbouillon
handvol gedroogde, gewelde abrikozen
handvol gehakte amandelen
scheutje citroensap
scheut olijfolie
peper/zout
vers gehakte peterselie

Kook de parelgort in de bouillon in 40 minuten gaar. Check af en toe of er nog genoeg vocht in zit, voeg eventueel wat water toe. Laat dan uitlekken en afkoelen.
Doe de afgekoelde gort in een saladekom en roer er een scheutje olijfolie door. Voeg dan de kipstukjes, abrikozen en amandelen toe, proef en breng op smaak met wat citroensap, peper en zout. Tot slot garneren met de peterselie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *