Pasta met garnalen en avocado

recept Miss Foodie pasta met garnalen, avocado en kerstomaatjes

recept Miss Foodie pasta met garnalen, avocado en kerstomaatjesVergeten groenten? Vergeten garnalen zul je bedoelen! Nee, serieus waar, ik gok dat ik al een paar jaar geen Hollandse garnaaltjes meer had gegeten. De reden? Eigenlijk geen idee, ze zijn gewoon een beetje vergeten. Zeg nu zelf; ze zijn zo klein dat je ze makkelijk over het hoofd ziet en als je geen aanleiding hebt om zo’n retro garnalencocktail te maken, waarom zou je dan garnaaltjes kopen? Black tigers, ja, da’s een ander verhaal! Die werpen we hier graag lukraak op de grill in een exotische marinade van limoen, vissaus, pepertjes en heul, heul veul koriander en knoflook. Handig ook, want met zo’n formaat valt er nog wat te happen. Maar die kleintjes waren we hier dus een beetje kwijtgeraakt. Miss raakte dus ook in een lichte paniek toen er in de foodiebag van de Culiperslunch (ja jongens, sorry als ik in herhaling val maar dat ding zat ook zó bomvol, daar eten we nog steeds van!) een pakje van die garnaaltjes zat. Wat moest ik dáár nu weer mee? In ieder geval gas erop en snel naar huis want die dag was het 25 graden en 1 ding weet ik zeker. Ik heb geen groot vertrouwen in een gunstige afloop als die garnalen te lang in de zon liggen…

Om helemaal al het risico af te dekken besloot ik ze diezelfde avond al op te eten. Omdat het geen kerstmis was gaf ik mezelf opdracht een zomers gerecht te bouwen met garnaaltjes. Het werd een lichte pasta met garnaaltje (nee echt?), avocado en kerstomaatjes. Lekker fris, lekker anders!

Zomerse pasta met Hollandse garnalen en avocado
Eens wat anders dan de garnalencocktail!
Print
 1. Voor 4 personen
 2. 250 gram gekookte Hollandse garnaaltjes
 3. 1 pakje roomkaas (bijv. Philadelphia, er is ook een lactosevrije variant van MinusL)
 4. 2 bosuitjes in heel dunne ringetjes
 5. 1 avocado, in blokjes
 6. paar handjes kerstomaatjes, gehalveerd
 7. 600 gram verse tagliatelle of 500 gram gedroogde pasta
 8. lekker peperige jonge olijfolie
 1. Verwarm in een steelpannetje zachtjes de garnaaltjes in de roomkaas tot de roomkaas gesmolten is (liever niet koken!). Breng op smaak met peper en zout.
 2. Kook dan de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in goed gezouten water gaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookvocht.
 3. Meng wat olijfolie door de pasta. Roer 3/4 van de avocadoblokjes en 3/4 van de kerstomaatjes door de saus en maak die eventueel wat dunner met het kookvocht.
 4. Roer nu de saus door de pasta en garneer met de achtergebleven avocado en tomaat. Een goede scheut van je lekkerste olijfolie maakt het af!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *