Pastasalade met tonijn

Pastasalade met tonijn recept foodiemoods

Pastasalade met tonijn

Nog even en dan is Utrecht het centrum van de wereld. Wij weten dat eigenlijk al lang maar nu is eindelijk de rest van de wereld het met ons eens. Nog twee nachtjes slapen, dan start hier de Tour de France en barsten de feestelijkheden voor, achter, links, rechts, boven en onder ons los. We wonen er namelijk midden in! Fantastisch natuurlijk want wanneer maak je dat nu mee? Dat je naar een wereldevenement staat te kijken en toch lekker naar je eigen WC kunt?

bolletjesbomen utrechtWe hebben in de straat maar meteen besloten er een enorm feest van te maken. Niet vergeten te kijken of we nog wat van die bolletjesstof kunnen vinden om onze bomen fatsoenlijk mee aan te kleden. Omdat we omsloten zijn door het parcours en het hele gebied is afgesloten kunnen we geen kant op en dus we houden meteen maar ons jaarlijks straatfeest. Gewoon van je straat een fijn terras maken. Hup! Iedereen een tuintafel voor de deur, kek kleedje erop, wat hapjes en drankjes en aanschuiven maar. Kinderen die zorgeloos over straat zwerven. Helemaal in Franse sferen dus. Ook qua temperatuur trouwens!

Heeft zo’n Tour door je voortuin dan alleen maar voordelen? Tuurlijk niet! Het is bere-irritant om nergens heen te kunnen. Zelfs fietsend en lopend kunnen wij het parcours alleen een kilometer verderop oversteken dus “even een boodschap” is er niet bij. Plannen dus maar hoe doe je dat? Op een standaard dag weet ik redelijk wie er allemaal mee willen of dreigen te eten en wat ik daarvoor in huis zou moeten halen maar bij zo’n Tour? Geen idee! We hebben ons huis maar gewoon open gesteld voor vrienden, kennissen en kennissen van kennissen dus er kan werkelijk van alles gebeuren. En verder natuurlijk geen idee hoeveel buren er aanschuiven en wat die allemaal meebrengen.

Onzekere tijden dus en gelukkig kun je dan altijd terugvallen op pastasalade met tonijn! Bijna uitsluitend met “keukenkastjes-spul” dus makkelijk in het groot in te slaan. Pasta, blikjes tonijn, augurken, mayo, ketchup, mosterd en yoghurt heb je toch meestal al in huis en de kipfilet, komkommer en appels die erdoor gaan komen ook wel op als je iets over houdt. Kortom… het ideale recept als je werkelijk geen idéé hebt hoeveel er komen eten. Maak voor de zekerheid maar wat meer want iedereen is dol op Miss Foodies pastasalade met tonijn!

Dat geldt eigenlijk voor iedere pastasalade, de meeste mensen zijn wel fan. Mooie aanleiding om vandaag, 1 juli, midden in de nu al historische hittegolf, uit te roepen tot Dag van de Pastasalade. Mijn beste blogvrienden posten vandaag ook allemaal een recept van hun favoriete pastasalade. Als dáár niet iets lekkers tussen zit…

Gereons keuken thuis maakte een funky pastasalade!

Marleen van Es maakte een prachtige Koude pastasalade met erwtenscheuten en citroen

Of wat denk je van deze? Je bent even bezig maar dan heb je een waanzinnige Pastasalade Zomerfeest van Sophie van Wijnen.

Marianne Snel maakte er ook een feestje van: koude pastasalade met radicchio, gorgonzola & balsamicodressing

Antoinette, de koningin van het Italiaans koken, houdt niet van koude pastasalade. Zij maakte een lauwwarme pastasalade met pesto trapanese.

Volg de Dag van de Pastasalade trouwens ook op de Facebookpagina! Die werd gemaakt door Cobuse!

 

 

Romige pastasalade tonijn
Deze extreem romige pastasalade is een waanzinnig zomerrecept! Voor picknick, barbecue of gewoon bij wat vlees of vis. Iedereen is er dol op!
Print
 1. Voor 4 personen
 2. 1 blikje tonijn op olie
 3. 2 el tomatenketchup
 4. 2 el mayonaise
 5. 1 tl mosterd
 6. 4 el volle (liefst Griekse) yoghurt
 7. peper en zout
 8. 400 gram gedroogde pasta
 9. 1 komkommer, in blokjes
 10. 4 augurken, in blokjes
 11. 1 appel, in blokjes
 12. 1 gerookte kipfilet in blokjes
 13. 1/2 rode ui in dunne ringen
 14. bieslook, geknipt
 1. Kook eerst de pasta gaar in ruim gezouten water. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen. Maak de saus door tonijn fijn te prakken en er ketchup, mayonaise, mosterd en yoghurt door te roeren. Proef en breng op smaak met peper en zout.
 2. Meng de saus door de afgekoelde pasta en voeg daarna alle andere ingrediënten toe.
 3. Eet smakelijk!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Pastasalade met tonijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *