Pizza met asperges van en op ZTRDG

recept pizza met asperges Foodiemoods

Pizza met asperges

Kennen jullie ZTRDG al? Ik wel en ik ben fan! Al een hele tijd want bij ZTRDG hebben ze verstand van lekker eten. Eigenlijk net als ik ( 😉 ) dus dat klikt wel. Toen ik een mailtje kreeg van “Goh Miss Foodie wat heb je een leuke blog” dacht ik zo ongeveer voor het eerst niet Pfffff… maar Yes! ZTRDG is namelijk leuk, sympathiek en denkt exact zo over eten als ik. Eten is een liefdeding en verdient daardoor alle aandacht.

Bij ZTRDG vind je veel nuttige en fijne informatie over produkten en telers van een flink aanbod lekkernijen uit alle hoeken van het land. Hadden jullie bijvoorbeeld al eens gehoord van polderketchup en Veluwse keitjes? Ik dus ook niet maar dank zij ZTRDG heb ik ze inmiddels geproefd en goedgekeurd! Uiteraard peuterde ik speciaal voor jullie (en mezelf) direct het recept los van de Veluwse keitjes en die deel ik binnenkort via mijn blog. Ter inspiratie heeft ZTRDG inmiddels ook een flinke verzameling recepten voor je verzameld en het mooie is dat ze sinds een paar weken ook een webwinkel hebben. Van de recepten die je ziet kun je nu dus met 1 klik alle ingrediënten bestellen, hoe handig is dat?

Het enige waar je een beetje op moet letten is de bezorgtijd. Doordat alles op bestelling vers geoogst en geleverd wordt, kan het voorkomen dat je een melding krijgt dat iets op jouw bezorgdag niet geleverd kan worden. Maar serieus, hoe erg is dat echt? Ik vind het juist mooi dat ZTRDG kiest voor kwaliteit en versheid boven kwantiteit en levertijd. Door de grote supermarkten zouden we bijna vergeten dat het niet natuurlijk is dat alle produkten altijd te koop zijn. Zo zijn er gelukkig nog bakkers die niet op zondag werken en waar dus “pas” op dinsdag vers brood te koop is. Vroeger was er alleen verse vis als er een schip binnen kwam met een goede vangst. Natuurlijk was vroeger niet alles beter maar ik ben er wel voorstander van een beetje rekening met de natuur, de producent en het produkt te houden. Alleen dan krijg je namelijk het allerbeste.

Zo ook bij ZTRDG dus. Ik wilde hun pizza met asperges maken en moest nog haast maken want de asperges zijn bijna uit het seizoen. Op hun site stond een erg leuke variant; kleine pizza met asperges als ontbijt maar die kwamen hier niet door de keuring. Tuurlijk ontbijten we in Casa Foodiemoods maar we hebben daar dan toch geen uren de tijd voor. Dat pizzadeeg, hoe makkelijk ook, moet toch wel even rijzen dus vandaar dat ik het recept weer terug heb aangepast naar één grote, voor ‘s avonds maar dan wel met die asperges, ontbijtspek en eitjes. Een serieus lekker alternatief voor al die variaties met tomatensaus!

Het recept vind je op de site van ZTRDG, ik heb alleen de witte asperges vervangen door groene (die zijn ook iets langer te krijgen).

 

 

One thought on “Pizza met asperges van en op ZTRDG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *