pruimenjam rolls

pruimenjamrolls-web

PRUIMENJAM ROLLS

Welkom op mijn blog! Grote kans dat je hier nieuw bent en nog nooit van Foodiemoods had gehoord. Waarom je er nu wel bent? Omdat Miss Foodie door een collega blogster is ingewijd in de wondere wereld die SEO heet, ik wat dingetjes heb aangepast in mijn blog en nu dus veel beter te vinden ben. Met wat kennis van Search Engine Optimization wordt je blog beter gevonden door bijvoorbeeld Google en dat is wel zo handig. Ik bedoel, zo’n blog in leven houden is best een kluif werk en dan is het wel zo aardig als er af en toe eens iemand komt buurten. Als het even mee zit zijn we hier straks dus met veel meer. Gezellig!

 

Nu even een kleine waarschuwing vooraf; de hierna volgende tekst kan irritante inhoud bevatten. Ik wil je toch aanraden om heel even door te zetten, dit verhaal heeft namelijk een moraal. Het zal allemaal duidelijk worden…

Als je je een beetje verdiept in het hele zoekmachineverhaal kunnen er twee dingen gebeuren. Of je ziet door de bomen het bos niet meer en zoekt hyperventilerend een nieuwe hobby (tip: kleuren in Kleurboeken-Voor-Volwassenen schijnt helemaal hot te zijn tegenwoordig). Of je krijgt lol in het kat-en-muisspel dat zoekmachinemarketing heet en gaat gewoon aan de slag. Dat kan soms al heel simpel door bijvoorbeeld het belangrijkste zoekwoord van je blogpost (hier pruimenjam, voilá dat staat er nu dus al één keer) een paar keer te noemen. Een blogpost van meer dan 300 woorden wordt door Google ook enorm gewaardeerd (mijn teller staat in deze post nu op 220 dus nog blijf nog héél even bij me). Ook een paar linkjes naar andere sites (zie daar mijn link naar mijn medeblogster Marleen van Es hierboven) zetten je hoger in de ranking (pruimenjam).

Linkjes naar je eigen blog vanaf een andere site zijn helemaal het einde voor Google dus ik wil jullie hier nu met klem vragen om lekker veel links naar mijn blogposts op te nemen in jullie blogs, Facebook-berichten of tweets. Daarover gesproken; delen en liken op Facebook en retweeten zijn voor mijn vindbaarheid ook heel fijn dus als je me écht een plezier wilt doen…

Pruimenjam

Zó, nog zo’n voorbeeld. Google vindt mijn blogpost beter als het mijn zoekwoord ook in een tussenkop vindt. Enfin… zie daar de moraal van dit verhaal. Een beetje Google-minded schrijven is natuurlijk voor een blogger alleen maar slim, maar overdrijf en je tekst is niet te pruimen (Ik wilde eigenlijk “pruimenjam” schrijven voor mijn vindbaarheid. Oeps! Nu deed ik het weer!).

Is dit dan wat ik wil met het bloggen? Mijn teksten zo aanpassen dat er zo veel mogelijk geklikt wordt? Ik ben er eerlijk gezegd nog niet uit en waarschijnlijk zal het een beetje een middenweg worden waarbij ik gewoon in Miss-Foodie-style mijn stukjes blijf schrijven en jullie je heel af en toe afvragen wat ik bedoel met al die gekke tussenkopjes. Daar is best mee te leven toch?

Gelukkig krijg ik zo af en toe een heel leuke reactie waardoor ik weer weet waar het allemaal om gaat. Mijn moeder (jawel, trotse volger vanaf uur 0) belde me laatst dat ze toch zo gezellig met een vriendin had geluncht. En, o ja, dat potje pruimenjam van mij (zo, dat is 6) met een vleugje rozen kwam op tafel. En dat die toch wel heel bijzonder lekker was. En of ik die niet op mijn blog kon zetten. Kijk! Daar was het allemaal om begonnen. Het delen van zoveel mogelijk lekkers.

kruidige pruimenjam rolls recept

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het recept voor de pruimenjam stond overigens al een tijdje op mijn blog, namelijk hier (en dan als suggestie in het recept zelf) en speciaal voor Mam maakte ik er laatst heerlijke rolls mee. Bijna te simpel om een recept te heten maar ook te lekker om hem niet op mijn blog te zetten.

Pruimenjam rolls
Het leven is vurrukkulluk. En soms ook nog eens supermakkelijk. Deze heerlijke rolls draai je letterlijk zó in elkaar.
Print
 1. 1 grote plak bladerdeeg (verpakt als rol in de koeling van de super)
 2. jam naar keuze, ik nam pruimenjam met wat rozenwater
 3. handje hazelnoten
 4. boter om in te vetten
 1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een mooie bakvorm in met boter en bestuif heel licht met bloem.
 2. Rol de plak bladerdeeg uit. Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Roer de jam los en voeg eventueel nog wat extra smaak toe (ik vind het heerlijk om rozenwater of oranjebloesemwater aan jam toe te voegen, of wat extra vanille).
 3. Besmeer het bladerdeeg met een laagje jam (hoe dik je dat doet is volledig aan jou). Bestrooi met de geroosterde noten en rol hem in de breedte op (dus, zodat je een zo lang mogelijke rol krijgt). Snij vervolgens in plakken, probeer op 10-12 plakken uit te komen of schat in hoeveel er in je bakvorm passen.
 4. Zet in de oven en bak gaar en bruin, meestal duurt dat bij mij zo'n 30 minuten maar iedere oven is anders. Deze rolls zijn warm én koud heerlijk dus kijk maar hoe lang je er af kunt blijven...
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

 

Summary
Article Name
Pruimenjam rolls
Author
Description
Sommige recepten zijn verrukkelijk én supermakkelijk. Zoals deze rolls. Denk kleverige rolls met pruimenjam, rozenwater en geroosterde hazelnoten. Wauw!

8 thoughts on “pruimenjam rolls

 1. Hi Cecile,
  Ik ben me er nog wat meer in aan het verdiepen en ga er dan een document-in-gewone-mensen-taal over maken. Ik hou je op de hoogte…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *