Prut-weer

perzik whiskey bbq kip recept miss foodie

perzik whiskey bbq kip recept miss foodieMiss Foodie is er even he-le-maal klaar mee! Na de winter komt de lente en zo eind mei mag je echt verwachten dat je door het snertweer heen bent. Zag vandaag de mannen van Unox hun koek-en-zopie alweer opzetten op het strand. Ach…. opportunisten zijn er altijd en ieder nadeel héb nou eenmaal zijn voordeel.
Neemt niet weg dat ik er de balen van heb. Zit nog steeds iedere avond onder mijn berenvel op de bank en heb van ellende zelfs de Ikea geurkaarsjes alweer van stal gehaald. Ook nu, nu ik dit stukje tik, zit ik alweer met frisse tegenzin uit te kijken naar het fietstochtje zometeen om de kids uit school te halen. Daar gá je weer! Op je fietsje, consequent wind tegen. IJskoude regen (regen? hagel!) drupt in je nek, want ach… die das hebben we niet meer nodig.
Op dit soort dagen moet er echt iets hartverwarmends op tafel en aangezien ik in de foodblogswap van mei van de blog van Hungryfeelings kook, dook ik gisteren in haar blog, op zoek naar instant warmte. Het werd uiteindelijk de perzik-whiskey BBQ kip. Kijk! Toch BBQ!
Omdat ik het de laatste tijd ook nog eens chronisch veel te druk heb, maakte ik me er vanaf door alle ingredienten – hup! – in de slowcooker (ahum… rijstkoker!) te gooien. Tuurlijk moest ik dat volgens het officiele recept eerst allemaal aanbraden maar na een eeuwigheid sudderen proef je daar toch  niets meer van. Ach… smoesjes natuurlijk! Miss Foodie had gewoon weer eens geen tijd. Die rijstkoker trouwens, da’s dus een prima slowcooker!

 
Perzik whiskey BBQ kip
Heerlijk zoete kipstoofschotel
Print
 1. 8 kipdijfilets (of stukken kip met het bot er nog aan, geen probleem)
 2. 1 grote rode ui, gesnipperd
 3. 1 scheutje olijfolie
 4. 2 teentjes knoflook – gehalveerd
 5. 1/2 potje Bonne Maman perzikenjam
 6. 150 ml BBQ-saus
 7. een tl worchestersaus
 8. 150 ml water
 9. 150 ml sherry (in het originele recept whisky maar dat vond ik voor de minifoodies wat ver gaan)
 1. Doe alles in je rijstkoker/slowcooker/braadpan. In de eerste twee gevallen: zet hem aan. Bij de braadpan: bak de kip aan in de olijfolie en laat bruinen. Haal uit de pan, blus af met de whiskey, voeg alle ingredienten toe, zet op het vuur tot de boel kookt, zet dan het vuur laag.
 2. Daarna: laat 90 minuten sudderen.
 3. Lekker met een stamppotje van bijvoorbeeld doperwtjes!
Adapted from Hungryfeelings
Adapted from Hungryfeelings
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

5 thoughts on “Prut-weer

 1. Als je eens tijd hebt, kan het geen kwaad dat je het eens probeert met whisky. Het aanbakken van de kip en die loskoken met whisky (die dan verdampt voor je alles stooft geeft echt een totaal ander effect.

  1. Ja hoor. De alcohol verdampt helemaal, maar whisky past veel beter bij de zoete smaken van perzikkenconfituur en BBQ saus.

   Ik volg je redenering dat na uren sudderen je niets meer proeft van de verschillende stappen, maar het aanbakken van de kip heeft hier dus wel een reden. Ik ben echt beniewd of jij dat ook vindt als je er eens tijd voor kan vinden.
   Het is een van mijn lievelingsrecepten, dus mijn reactie was nogal ‘oh neen wat heeft ze nu gedaan’ 😉

 2. Hi Joyce,
  Je hebt helemaal gelijk! Vandaar dat ik na dit experiment een echte slowcooker heb gekocht. Maar de rijstkoker deed het voor dat ene keertje toch niet onaardig hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *