Scoop!

En toen ging het licht uit! Weet niet of het in heel NL zo was – heb de dagelijkse weerpraatjes op NOS en RTL even gemist – maar OMG wat was het grijs en druilerig vandaag. Sta je daar op je vrije zaterdagochtend veel te vroeg op hockey- en voetbalvelden, gewapend met paraplu, lieslaarzen en een flinke dosis tegenzin. Enfin… dat gaat gelukkig weer over en als je dan eenmaal weer binnen bent is druilerig en grijs buiten eigenlijk een enorm voordeel. Je mag lekker de hele dag weer kaarsjes stoken. Nu zijn dat nog de geurkaarsjes van Ikea. Die vind ik de eerste maand van het seizoen altijd erg lekker ruiken. Daarna wordt ik er overigens gek van en vliegen ze de kliko weer in.
Bij gebrek aan open haardvuur is Miss Foodie op zo’n duistere dag ook niet te beroerd om de boel een beetje te simuleren:

Zeg nu zelf; sfeervol of wat? En om die sfeer nog wat te verhogen besloot Miss Foodie zich uitgerekend vandaag aan het nieuwe koekjesproject te wagen; een koekje ontwerpen met de geur en smaak van Gluhwein.

Want waarom zou je Gluhwein drinken met koekjes erbij? Dat moet veel makkelijker kunnen. Omdat het idee al een tijdje in Miss Foodie’s bovenkamer had gerijpt was het recept eigenlijk zo opgeschreven. Een sterk gevalletje Research & Development. En omdat die fijne boswandeling er vandaag toch niet inzat, dook Miss Foodie ook maar meteen de keuken in om de magische formule te testen. 30 minuten later de Victorie; het koekje ruikt niet alleen heerlijk naar Gluhwein maar smaakt er ook echt naar! Google maar eens: gluhweinkoekje. Miss Foodie is gewoon de allereerste!!! En dat, lieve lezers, is een doorbraak in koekjesland…

One thought on “Scoop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *