Seizoensverwarring..

Deze circuleerde vanochtend op Facebook:

INSTALLING SUMMER….
███████████████░░░░░░░░░░░░░░ 44% DONE.
Installation failed. 404 error: Season not found. The season you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable. Please try again later.

Hoe waar! En hoe jammer ook! Thuisblijvers, troost je met de gedachte dat het zelfs hier – in sunny Tuscany- momenteel met bakken uit de lucht komt. 

Daar wordt een mens niet blij van… Alhoewel… als je een beetje creatief met de situatie omgaat krijg je het natuurlijk nog best heel erg gezellig! En warm! Maar dit is natuurlijk geen plaatje dat je zou verwachten eind juli, hartje Italie.

En omdat zo’n sombere herfstdag hoe dan ook je mood bepaalt, hebben we het menu vandaag maar aangepast aan het seizoen. Vandaag dus uit de categorie go-with-the-flow-koken editie herfst een heerlijke linzenschotel met italiaanse worstjes. Dan wel weer met een salade van jonge courgettes vooraf. En gefrituurde courgettebloemen. Je moet toch wat als je ‘s ochtends door de Italiaanse buurvrouw wordt verrast met een enorme mand moestuinopbrengst…

Salade van jong courgettes, tomaten, parmezaanse kaas en olijfolie

Zoals de titel al zegt: snij de (jonge!) courgettes zo dun mogelijk en schik op een groot bord. Leg daar plakjes tomaat overheen, brokkel er Parmezaan overheen. Maak af met de lekkerste olijfolie en zout uit de molen. Dit lukt echt alleen met hele jonge courgettes. Met de sponzen uit Nederland hoef je dit niet eens te proberen. Echt een heerlijk zonnige salade, ideaal voor een zwoele zomeravond. Bij gebrek daaraan, gebruik je gewoon een gele flits in je Hipstamatic en voila… zonnig plaatje!

Gefrituurde courgettebloemen

 

Beslag

: Splits een ei. Roer van 100 gram bloem, 3 el olijfolie, 3 el witte wijn, een eidooier en wat water een dun beslag (tussen melk en yoghurt in). Laat dit beslag een uurtje in de koelkast rusten. Klop intussen het eiwit stijf. Zit je in een huisje zonder garde maar ben je wel zo slim geweest je melkopschuimer mee te nemen, dan lukt het daar ook prima mee!

Roer het geklopte eiwit voorzichtig door het beslag.

12 Courgettebloemen

200 gram ricotta

, 50 gram vers geraspte parmezaan

, 50 gram geroosterde pijnboompitjes

, 30 blaadjes fijngehakte basilicum

, peper en zout

Meng ricotta, parmezaan, pijnboompitjes en basilicum door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Vul hier de bloemen mee (de eerste keer best een lastig klusje…. met een theelepeltje lukt het mij het best) en draai de bloemblaadjes een beetje in elkaar.

Haal de bloemen vervolgens door het beslag en frituur ze met 2 tegelijk. Laat uitlekken op keukenpapier en eet zo snel mogelijk op! Dit is trouwens ook heel erg lekker zonder vulling…


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *