Sint in het land!!!

Met de feestdagen voor de deur kun je twee dingen doen. Je kunt de hele hysterie proberen te ontlopen maar dat lijkt me een beetje kansloos en ook nogal asociaal met twee  (nog gelovende!!!) kids in huis. Veel leuker en praktischer is het om er gewoon vol in te gaan. Go with the flow!!! Dus stonden we gisteren op het Domplein de Sint toe te juichen.

En we maakten onze eigen taaipopjes. Gewoon lekker zelf. Omdat het kan… En omdat het gezellig is… En omdat het huis er zo lekker van gaat ruiken… En omdat je dan de liefste, leukste, beste mama van de hele wereld bent!

This is how we do it:

Dag 1:
170 gram bruine basterdsuiker
130 gram honing
80 gram water
230 gram bloem
200 gram roggebloem (klinkt exotisch maar kun je bij iedere natuurwinkel kopen)
4 gram zout
10 gram gemalen anijszaad
5 gram koekkruiden

Verwarm de suiker, honing en water in een steelpannetje tot alles goed is opgelost en laat enigszins afkoelen. Roer er dan de overige ingredienten door, kneed tot een mooi deeg (kan reuzeplakkerig zijn!) en laat dit deeg in een afgesloten kom rusten tot dag twee.

Dag 2:
20 gram basterdsuiker
10 gram bakpoeder
20 gram water
1 losgeklopt ei

Verwarm de oven voor op 210 graden. Meng de suiker, bakpoeder en het water door het deeg. Als het deeg veel te plakkerig is om uit te rollen kun je er nog wat extra bloem doorheen kneden. Als je deeg enigszins hanteerbaar is, rol je het uit op een flink met bloem bestoven werkblad tot je een plak van ongeveer een centimeter dik hebt.

Steek er dan figuurtjes uit en leg die op een met boter ingesmeerde bakplaat. Bestrijk de taaitaaifiguren met het losgeklopte ei en bak ze 12 minuten af. Laat afkoelen op een rooster en probeer er eentje uit die nog warm is. Lang leve Sinterklaas!!!!

One thought on “Sint in het land!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *