Soms is het leven zoooo makkelijk!

Gisteren was zo’n dag. Hele dag gewerkt. Veel te laat geworden. File op de A2. En echt 2 minuten voor sluitingstijd van de opvang de kids ophalen. Rennen! Vliegen! En dan nog koken ook…. Bijna garantie op drama’s. Op dat soort dagen is het goed dat er dit soort supersimpele recepten zijn. Die je zo in elkaar zet. En ECHT in 30 minuten op tijd staan (dat is met bij de recepten van Jamie nog steeds niet gelukt, haha!). Op de koolhydraten na zit de hele schijf van vijf erin. Voor echte perfectionisten: kook er pasta bij met een klodder pesto, bak een broodje af (de oven staat toch al aan) of maak aardappelpuree, desnoods uit een zakje.
Drukke mama’s en papa’s van de wereld, doe hier je voordeel mee:
Voor 2 groten en 2 kleintjes heb je nodig:
500-600 gram witvis (afh. van je budget kun je enorm varieren, het is echter geen echt verfijnd recept dus kabeljauw zou ik zelf zonde vinden).
200 gram geraspte gruyere
200 gram geraspte emmenthaler
250 ml slagroom  
300 gram gehalveerde kerstomaatjes voor de vitamientjes
pesto naar wens
En zo supersimpel is het:
Verwarm je oven voor op 180 graden
vet een ovenschaal in (ongeveer zo groot dat de vis er in 2 lagen in past)
Meng de geraspte kazen met de slagroom en breng op smaak met peper en zout. Giet de helft van het mengsel in de ovenschaal. Leg hier de helft van de vis in een laag overheen. Hierover gaan de kerstomaatjes.
De rest van de vis en tot slot de rest van de saus erover. Klodder er naar smaak en behoefte nog wat pesto overheen. Schuif in oven en kijk er 20 minuten niet meer naar om (handig! Je moet immers ook nog tafel dekken, drinken inschenken, handen wassen, schooltassen ontdoen van half aangevreten appels, tekeningen bewonderen, pleisters plakken en de tv aanzetten/Wii aanzetten).

Daarna is het smullen geblazen. Weer eens wat anders dan de chinees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *