STACH Utrecht

stach utrecht foodiemoods

STACH Utrecht

Utrecht is hard bezig de leukste stad van Nederland te worden. Tijdens de Tour de France waren we dat natuurlijk al even en volgens BBC is Utrecht al een van de gelukkigste steden ter wereld en volgens Upcoming als grachtenstad zelfs mooier dan Venetië.

Maakt ook eigenlijk allemaal niet uit en jullie wisten dat natuurlijk al lang maar Utrecht wordt nóg leuker, zeker nu allerlei leuke, hippe eettentjes uit Amsterdam de oversteek wagen en zich in Utrecht vestigen. Zo opende SLA een paar weken geleden een eerste Utrechtse vestiging op de Voorstraat (daar moet ik hoognodig nog even langs!) en een paar maanden geleden begon het in Utrecht al te gonzen dat “STACH zou komen”.Dat zal de willekeurige Utrechter misschien niet veel zeggen maar de Utrechtse foodscene was blij.

Stach utrecht foodiemoods

En nu zit hij er dus…. Voor wie STACH niet kent; STACH is een eetwinkel met kant-en-klaarmaaltijden. Met zo’n winkel om de hoek zit je van ontbijt tot de borrel ‘s avonds op de bank gebeiteld. In principe zou je nooit meer zelf hoeven koken. Klinkt als vloeken in de kerk op Foodiemoods maar toch maak ik hier een uitzondering. Bij STACH vind je namelijk kant-en-klaar met niveau (ze noemen dat zelf graag afhalen zonder schuldgevoel) en dan niet alleen “salades-want-dan-is-het-al-gauw-gezond”. Eigenlijk eet je er als een foodblogger maar dan zonder het hele gedoe van de foodblog…

assortiment STACH Utrecht foodiemoods

Denk bijvoorbeeld aan citroenrisotto met geroosterde groenten, kip met pindasaus en groene couscous of een frisse Thaise noodlesalade met koriander. Klinkt best goed he? Voor afhaal. De maaltijden zijn over het algemeen bewust en van hoge kwaliteit maar dan zonder al te belerend of hoogdravend te doen. Dus het meeste eten is best wat beter voor het milieu of net even gezonder voor je, maar dat is niet het belangrijkste. Bij STACH koop je vooral lékker eten. Dus ook bijzondere biertjes, nét dat ene theetje en niet te vergeten; CHOCOLADE, CHOCOLADE en had ik de CHOCOLADE al genoemd? Voor wie toch nog problemen heeft met het idee van afhalen heeft STACH boven de winkel een plek om in alle rust je gekochte waar te verorberen. Ben je zomaar ineens “uit eten”.

Stach utrecht foodiemoods

Ik kocht zelf een paar heerlijke salades, een reep “salted peanutbutter chocolade” en meringues voor de fans thuis. Die mij daar inmiddels al 3 x voor hebben teruggestuurd dus mán wat ben ik blij dat STACH straks ook bij mij om de hoek op de Biltstraat zit. Tot die tijd vind je ze op Choorstraat 42 en Twijnstraat 1.

Om jullie, als trouwe lezers van Foodiemoods te bedanken, kreeg ik van STACH het recept van hun noodlesalade met kip en koriander. Die is lékker….

Noodlesalade met kip en koriander
Heerlijk en makkelijk zelf te maken. Toch geen tijd/zin/boodschappen in huis? Dan haal je hem ook kant en klaar bij STACH. Dit is het recept.
Print
 1. Per salade voor 1 persoon
 2. 60 gram ongekookte eiernoedels
 3. scheutje olie
 4. 70 gram kippendij
 5. 1/4 rode peper
 6. 3 takjes koriander
 7. 1/4 limoen
 8. Voor de dressing
 9. 1 tl Soja-olie
 10. 2 tl Kikkoman sojasaus
 11. 1 tl limoensap
 12. 1 tl chilisaus
 13. 1 tl mirin
 14. 1 tl sesamolie
 15. 1 tl vissaus
 16. naar smaak zout
 17. naar smaak rode peper
 1. Kook de eiernoedels in ruim water ongeveer 4 minuten.
 2. Afgieten en afspoelen met koud water, beetje olie erover zodat het niet gaat plakken.
 3. Peper en zout de kippendij en bak in wat olie totdat het gaar is.
 4. Snijd het daarna in stukjes. Dan de rode peper in kleine stukjes snijden, koriander fijn snijden en een kwart limoen afsnijden.
 5. Dan de noedels in een bak, Thaise dressing erover en de koriander. Leg de kip er netjes op met een stuk limoen. Strooi als laatste de pepertjes en sesamzaadjes erover en klaar is lunch salade met noedels en kip.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

4 thoughts on “STACH Utrecht

 1. Ik kocht gisteren gerookte zalm bij Stach. 100gr voor 8€. Niet goedkoop maar voor die prijs ging ik uit van kwaliteit. Wat schets mijn verbazing, de zalm was bij aankoop al 3 dagen over de houdbaarheidsdatum. De originele houdbaarheidsdatum was overplakt met een nieuwe datum van 5 dagen later. Het lijkt er op dat Stach bewust fraudeert met houdbaarheidsdata. Heel erg kwalijk. Zie: https://www.facebook.com/Carolienzzz/videos/10153616830965168/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *