Summertime… (and the living is easy)

Na alle culinaire hoogstandjes afgelopen weken om het examen in te oefenen, staat de pet van Miss Foodie nu vooral naar snel, simpel maar vooral heerlijk zomereten. Even geen slagroom, even geen roomboter, even geen eiersauzen, en ZEKER geen spinazietimbaaltjes! Vanochtend dus lekker op mijn gemak de boerenmarkt op waar ik op slag verliefd werd op deze tomaatjes:

Zijn het geen beauties? Echt tomaatjes zoals tomaatjes bedoeld zijn; honingzoet, geurend, sappig en in zo ongeveer alle kleuren van de regenboog. Watertandend begon ik te fantaseren. Er lag namelijk ook nog een lamsrack in de koelkast. Over van het examen, dus vakkundig in beslag genomen. Daar ging ik vandaag eens iets mee maken a la Miss Foodie!

Pasta met pestosaus, verse tomaatjes, buffelmozzarella en gegrilde lamskoteletjes

Voor 4:
500 gram linguini (of tagliatelle of spaghetti, check je kastjes)

De saus:
2 dl lekkere olijfolie
40 gram Parmezaanse kaas in stukjes
1 teentje knoflook
1 hele flinke hand vol verse basilicumblaadjes
3 eetlepels pijnboompitjes

Door de pasta:
Tomaatjes in kleine blokjes gesneden (neem vooral de moeite om echt lekkere tomaatjes uit te zoeken)
1 bol buffelmozzarella
paar blaadjes basilicum

1 lamsrack, liefst 8 ribbetjes
peper, zout en olijfolie

Haal ruim voor je begint te koken de lamsrack uit de koeling om op kamertemperatuur te komen. Snij er koteletjes van, doe die in een schaal met olie, zout en peper en meng even goed met je handen. Laat het vlees lekker rusten.
Zet dan een pan met ruim water op. Rooster ondertussen op een matig vuurtje in de koekenpan de pijnboompitjes. Blijf wel in de buurt; van rauwe pijnboompitjes kun je een bittere smaak in je mond krijgen, van zwartgeblakerde ook!
Maak de pestosaus door alle ingrediënten van de saus in een hoge beker te doen en het met de staafmixer tot een redelijk dunne saus te cutteren.
Scheur de bol mozzarella in stukjes en laat ook die even op kamertemperatuur komen. En als we toch met de voorbereidingen bezig zijn; scheur wat blaadjes basilicum, die gebruik je straks als garnering.
Zet nu een grillpan op hoog vuur. Vet hem absoluut niet in! Leg voor het gemak ook alvast een paar vellen aluminiumfolie klaar om straks het vlees in te laten rusten.
Leg de koteletjes op de flink hete grillpan en laat ze ca. 2-3 minuten met rust.
Keer de koteletjes en grill ook de andere kant 2-3 minuten. Haal ze van het vuur en hou warm in de alufolie.
Inmiddels zal je pastawater wel koken dus daar kun je nu 2 eetlepels zout in doen. Voeg dan de pasta toe en kook zoals het op de verpakking staat.
Haal na de kooktijd eerst een beker kookwater uit de pan, die kun je eventueel gebruiken om de saus door de pasta wat smeuiger te maken. Giet de pasta af en meng er de pestosaus en tomatenstukjes door.
Maak de borden op met een mooie dot pasta, de mozzarella, de basilicum en leg daar twee lamskoteletjes tegenaan.
Enjoy summer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *