Thaise noodlesalade met kip

thaise noodlesalade miss foodie

Nog maar een paar weken geleden was Miss Foodie met man én little foodies een weekje in Thailand; Bangkok welteverstaan! Wát een avontuur! De geuren! De kleuren! De smaken! Kleine notitie: ben je niet geïnteresseerd in reisverhalen, skip dan de tekst en scroll direct door naar het recept! Dat is namelijk de moeite waard, of je nu van Thailand houdt of niet…

Behalve naar de usual highlights zoals het koninklijk paleis, de liggende buddha, de gouden buddha, een tochtje door de khlongs en de beklimming van Wat Arun ging ik in Bangkok natuurlijk vooral op zoek naar food! Wel binnen verstandige grenzen (helaas) want niemand wordt op zo’n vakantie vrolijk van urenlange toiletgang. We hebben wel wat beters te doen! Dus even geen pasteitjes, noodles en vlees-sateetjes langs de weg, geen zakken met fruit en ook geen viscakejes. Maar een kinderhand is gauw gevuld en die van Miss Foodie zo mogelijk nog sneller. Geef me een supermarkt in den vreemde en ik ga helemaal uit mijn dak! Geef me het Paragon Gourmet Centre bij Siam Square en ik ben in de hemel! Ik doe het dit keer even met plaatjes, die zeggen meer dan ik erover kan schrijven…

dragonfruit paragon bangkok miss foodie
De fruitjuwelier
rijst paragon bangkok miss foodie
De rijstjuwelier

 

IMG_3128Miss Foodie ging er vooral op zoek naar “maar-wat-is-het”s. Van die totaal onbegrijpelijke verpakkingen en producten die voor een gemiddelde westerling eenvoudigweg niet te plaatsen zijn. Deze foto geeft de verzameling na de shopping-expeditie aardig weer.thaise shopping expeditie miss foodie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De collectie bleek heel verrassend; vooral de gelatine fruitsnackjes waren een uitvinding en die ga ik zeker nabouwen als het hier ook serieus warm wordt. En verder ging ik me natuurlijk te buiten aan currypasta’s en kleefrijst.

Mijn andere culinaire hoogtepunt van de reis was een kookles bij The Blue Elephant maar daarover blog ik later, dan post ik er ook wat recepten bij die ik daar maakte.

Het nadeel van zo’n vakantie is voor mij altijd dat je het gevoel zo snel kwijt raakt maar het Thaise gevoel is gelukkig heel makkelijk weer op te roepen. Met limoenblad, limoen, kokosmelk, rode peper en vissaus kom ik al een heel eind en heb ik m’n foto’s eigenlijk niet eens nodig om me weer in de tropen te wanen. OK, het weer werkt nu ook heel lekker mee…

thaise noodlesalade miss foodie

Thaise noodlesalade met kip
Ogen dicht en diep inhaleren deze geuren!
Print
  1. 200 ml kokosmelk
  2. 1/2 rode chilipeper, zonder zaadjes, fijngesneden
  3. 1 teentje knoflook, geperst
  4. 2 limoenblaadjes (djeroek poeroet, bij de toko te koop) nerf eruit gesneden, daarna in dunne reepjes
  5. sap van 1/2 limoen
  6. 1 tl palmsuiker (of gewone suiker)
  7. 2 tl nam pla (vissaus, bij de toko)
  8. 4 kipdijfilets, in stukken gesneden
  9. 2 el zonnebloemolie of een andere neutrale olie (geen extra vierge olijfolie)
  1. sap van 1/2 limoen
  2. 1/2 fijngesneden rode peper
  3. 2 eetlepels chilisaus (die rode, bij de meeste supers wel te koop, anders toko)
  4. 1/4 rode kool in heel dunne sliertjes
  5. 1/4 witte kool in heel dunne sliertjes
  6. pakje rijstnoodles
  7. Thaise basilicum of muntblaadjes
  1. Maak eerst de geurige kokosmelk door alle ingrediënten in een steelpannetje langzaam te verwarmen. Doe het vuur uit als de boel bijna kookt en laat minstens een kwartiertje trekken.
  2. Bak dan de stukken kip in de olie op hoog vuur bruin. Temper het vuur en laat de kip doorgaren. Haal dan uit de pan en laat afkoelen in de helft van geurige kokosmelk.
  3. Maak dan de dressing voor de koolsalade door alle ingrediënten te mengen. Snij de kool en meng door de dressing.
  4. Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel ze koud en roer er wat olie door om te voorkomen dat het gaat plakken.
  1. Schep noodles op een bord, giet er wat geurige kokosmelk over. Leg er de kip op, wat van de koolsalade en garneer tot slot met nog wat chilipeper (als je wilt) en thaise basilicum of muntblaadjes. Serveer de rest van de koolsalade erbij.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

5 thoughts on “Thaise noodlesalade met kip

  1. Nee, die sweet chili is pittig zat en dat zoete maakt het heerlijk. Anders overheerst die hitte weer zo veel. Het lijkt me namelijk een heerlijke salade.

    Maar waarom de kip in de helft vd kokosmelk laten afkoelen. Waarom niet in alles. Je schept de kip er daarna toch uit en giet zoveel kokosmelk je wilt over de salade. :)

    1. Dat zou je kunnen doen maar de kip geeft bij het afkoelen nog wel wat vetten en vocht af. Vond zelf dat dat de kokosmelk minder fris maakte, je krijgt dan een lichtbruine “saus” die wat hartiger van smaak is. Maar ga gerust je gang, het zal nog steeds heerlijk zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *