The day after…

… Miss Foodie voor een roedel van 112 hongerige wolfjes en wolven kookte! Tenminste; ik denk dat ik de deelnemers van het jaarlijkse kamp van groep 3 en 4 van de Montessorischool zo het beste omschrijf. Na een dag in de buitenlucht van het Henschotermeer was de eetlust op volle sterkte en dat was te merken! We aten wraps en hadden voor het gemak de tafels maar gewoon ingepakt met alufolie (scheelt toch al gauw 112 borden en een gigaberg bestek aan afwas) en volgezet met schalen vol tomaatjes, komkommer, mais, bonen, worteltjes, geraspte kaas, guacomole, ijsbergsla, tortillachips, tacosaus en zure room. De wraps werden daarna uitgedeeld, gevolgd een kwak gehakt (dankzij sponsoring van de Groene Weg gelukkig van Montessori-koeien en -varkens!). Eigenlijk hadden we er een timertje bij moeten zetten maar ik zweer je dat de tafels binnen 5 minuten compleet kaalgevroten waren! Hilarisch! Het enige dat dan nog rest is rennen! Rennen om kaas bij te vullen, rennen om tomaatjes bij te vullen, worteltjes. Enfin… dat idee dus! Voor het eerst dat Miss Foodie ernstige spierpijn aan een kooksessie heeft overgehouden.

Voor de moedigen onder ons hier het recept:
Flinke plons olijfolie
1 kilo uien, gesnipperd (succes!)
1 bol knoflook, heel fijn gesneden
6 paprika’s, heel fijn gesneden
12 kilo gehakt
een kilo taco-mix
2 liter water
250 wraptortilla’s
4 kilo geraspte kaas
2 kilo mais
2 kilo kidney-bonen
5 kilo snoeptomaatjes
12 komkommers
3 kilo geschrapte worteltjes
1 liter milde tacosaus
6 kroppen ijsbergsla
10 maxizakken tortillachips
1 liter zure room

Voor de guacomole:
12 avocado’s
5 sjalotjes, heel fijn gesnipperd
2 tomaten, in heel kleine blokjes gesneden
1/2 flesje limoensap
peper en zout

110 plastic soepkommetjes om alles over de tafels te verdelen
3 rollen alufolie om de tafels in te pakken

En zo maak je het:
Pak de grootste pannen die je vinden kunt in de keuken. Soms is dat gewoon de braadslee… En zet die op het vuur. Doe er de plons olijfolie in en fruit heel zachtjes de uitjes tot ze glazig en zacht zijn maar NIET bruin. Doe er dan de knoflook en paprika bij en fruit die ook even aan tot het begint te geuren. Voeg dan kilo voor kilo het gehakt toe en bak dat rul. Haal steeds zoveel mogelijk gehakt uit de pan als het gaar is en voeg dan weer nieuw gehakt toe. Ga door tot alle 12 kilo’s rul gebakken zijn.
Doe dan alle gehakt en groenten weer terug in die enorme pannen, voeg de tacomix met het water toe en verhit een kwartiertje. Nu kun je de boel van het vuur halen en afdekken. Dit mengsel hoef je vlak voor het eten alleen nog maar op te warmen.
Maak dan de guacomole. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en schep het vruchtvlees in een grote schaal. Meng meteen met limoensap, anders wordt de avocado bruin. Pureer het vruchtvlees met een stamppotstamper en lig even dubbel om het onsmakelijke geluid! Doe er dan de sjalotjes en tomaten bij en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat tacokruiden die je van het gehakt overhield. Afdekken en bewaren.

Verdeel dan al het eten over ontelbaar veel plastic soepkommetjes, wij maakten van alles 10 kommetjes en zet dat op de tafels. Het maakt daarbij niet zo gek veel uit hoe je het neerzet, zonde van je werk….


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *