… that is the question tegenwoordig. Net nog op het RTL-nieuws; de nieuwste hype heet Pinterest, een soort online prikbord. Kom je online iets inspirerends tegen? Pin het op je persoonlijke prikbord. Eigenlijk zoals je vroeger je plaatjes/recepten/artikelen uit tijdschriften scheurde met de bedoeling ze in een map te plakken (tevens het grote nadeel van deze “ouderwetse” methode, bij Miss Foodie verzamelen de stapels inmiddels eigenlijk alleen maar stof). Op Pinterest stel je al snel een hele leuke verzameling recepten, doe-het-zelf-ideeen etc. etc. samen. En vooruitstrevend als Miss Foodie is, is ze natuurlijk al een tijdje aan het “pinnen”. Kijk zelf maar. Wie het leuk kan Miss Foodie nu dus ook op Pinterest volgen…
Behalve volgen, kun je natuurlijk ook actief je bijdrage leveren. Miss Foodie levert vanavond een “usual suspect”. Met de lente al kriebelend in de onderbuik, gaf ik een kapitaal uit aan verse doperwten uit Italie. Ik maakte er een heerlijke 3P-pasta van:
Voor 4:
500 gram spaghetti
1 kilo ongedopte verse doperwten (of 400 gram diepvrieserwtjes)
2 eetlepels mascarpone
2 eetlepels olijfolie
50 gram versgerapste Parmezaanse kaas
50 gram geroosterde pijnboompitjes
Peper en zout
Dop de erwtjes en kook ze heel kort (echt maar 3-4 minuutjes). Giet af en pureer de erwtjes met de mascarpone, olijfolie, kaas en pijnboompitjes. Hou een paar erwtjes apart om de pasta mee te garneren. Kook de pasta al dente, haal er een kopje kookvocht uit en giet dan de pasta af. Giet wat kookvocht bij de erwtjespesto om hem wat dunner te maken. Mix met de afgegoten pasta. Voeg evt. nog wat kookvocht toe als het te compact is. Leg de pasta op voorverwarmde borden en maak af met goede olijfolie, erwtjes en wat geraspte Parmezaan. Mangare!!!
Dat ziet er onweerstaanbaar uit! Zeker met het prachtige zonnetje buiten. Ik zou er nog een 4e P aan toevoegen:perfect
Thanx! Voor vandaag was het inderdaad een briljant maaltje geweest…
Heerlijk, een recept met verse erwtjes! Ik kan ze hier in mijn dorp nog niet krijgen, als is het dan Italië. Mijn groentevrouw voorspelde dat ik nog een week of 2 geduld moet hebben.
@ Antoinette,
Haha! Grappig hoor want volgens mijn groentenboer kwamen ze uit….. Italie!
Ziet er erg lekker uit, binnenkort zeker eens proberen in huize Lekker Hapje!
Je moet alleen even de naam wijzigen in peA-pesto-pasta, zoals het nu staat (pee!) is het eigenlijk een beetje vies 😉
@ Alberto: haha! Woordblind als ik ben had ik dat nog helemaal niet gezien. Pea is inderdaad smakelijker, ga het aanpassen!
Tx Miss Foodie