Toast ‘n paddo’s

recept toast gebakken paddenstoelen met kruidenboter Miss Foodie

recept toast gebakken paddenstoelen met kruidenboter Miss FoodieWat jammer dat je in Nederland niet zomaar paddenstoelen mag plukken! Alhoewel… wie hou ik hier voor de gek? Alsof ik dan wél zou weten welke eetbaar zijn en welke niet, haha! Denk dat dat voor mij geen levensverlengende activiteit zou worden… Het staat hoog op mijn wensenlijstje hoor, maar die wildpluktocht met Edwin Florés heb ik nog steeds niet gedaan.

Maar toch… je eigen zwammetjes plukken; wie fantaseert er niet over? Met wat vrienden en een hond het bos in op jacht. Fikkie stoken, brood toasten, paddenstoelen met zo’n stoer mes in dikke plakken snijden en kort opbakken. Op de toast mikken en dan zo gretig aanvallen dat al die verrukkelijke sappen langs je wangen stromen. Dat veeg je er dan met je rood-wit geblokte theedoek vanaf. Enfin… dat bos in, dat mag dus kennelijk niet! Of je moet een innige relatie met de boswachter aangaan. Maar Miss Foodie heeft thuis wél zo’n stoere plank en een geloofwaardig mes. En die seizoensmix uit de buurtsuper met portobello’s, shiitakes en oesterzwammen geven misschien iets minder voldoening dan zelfgejaagde exemplaren maar het blijven natuurlijk gewoon gebakken paddenstoelen. En die zijn altijd lekker! Bijvoorbeeld op toast dus en omdat je dit gerecht maakt met de luxe van je koelkast en voorraadkast binnen handbereik, smeer je er ook nog dik zelfgemaakte kruidenboter op!

Wil je Miss Foodie per mail volgen, klik dan hier:


 

Paddo-toast met kruidenboter
Zelfgejaagd of niet; paddenstoelen zijn altijd lekker!
Print
  1. 2 dikke plakken desembrood of andere woeste boterhammen
  2. 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  3. extra klontje roomboter om in te bakken
  4. 1/2 teentje knoflook
  5. 2 el fijngehakte peterselieblaadjes
  6. 1/2 el fijngehakte tijmblaadjes
  7. zout en peper
  8. 250 gram paddenstoelen (wat je maar wilt) in plakken
  1. Maak eerst de kruidenboter door de knoflook en fijngehakte kruiden zo fijn mogelijk te hakken (een brok knoflook in je kruidenboter is geen pré) en dit dan door de zachte boter te roeren. Maak op smaak met peper en zout (probeer ook eens flakes zoals bijvoorbeeld Maldon-zout!). De hoeveelheid kruidenboter is nu natuurlijk veel te ruim voor die twee toasts maar wees niet bang, dat komt een andere keer wel weer van pas!
  2. Toast nu de boterhammen in een droge koekenpan. Verhit tegelijkertijd een andere koekenpan en doe daar als hij heet is de boter in. Voeg direct de paddenstoelen toe en bak op hoog vuur tot ze zacht en bruin zijn. Leg de toast op een bord (of zo'n stoere plank), besmeer met kruidenboter en stort er de gebakken paddenstoelen op. Nu nog een snuf zoutflakes, peper uit de molen en wat peterselie voor het beeld en je kunt aanvallen!
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *