Kokosmakronen zonder suiker

recept kokosmakronen Miss Foodie

Kokosmakronen zonder suiker

Bakken zonder suiker… Dat klinkt toch een beetje als een strandvakantie zonder zonnebril. Of een feestje zonder chips. Of een dierentuin zonder aapjes. Weinig fun dus! En ik weet zeker dat er volksstammen zijn die daar dus geen heil in zien! Miss Foodie hoort ook wel een beetje bij die groep want ik ben als foodie absoluut niet van plan om concessies te doen qua smaak! Wat fijn dus om een uitnodiging te krijgen van uitgeverij Loopvis voor de lancering van Goed Zoet, een kookboek voor iedereen die het met wat minder suiker wil doen. Het boek is verder ook nog eens 75% lactosevrij, 65% glutenvrij en 0% nep. Dat lactosevrij is voor mij met een lactosegevoelige little Foodie natuurlijk een enorme bonus. Glutenvrij doe ik niet aan maar fijn dat het er is. En 0% nep, kijk, daar hou ik van!

Zo’n boek klinkt natuurlijk helemaal te braaf voor woorden en reuzeverantwoord maar het is zo ontzettend mooi, leuk en uitnodigend gemaakt dat je het zomaar wilt proberen, ondanks dat suikervrij! Wat ik erg fijn vond was het hoofdstuk met uitlege over en achtergronden van zoetstoffen want uit ervaring weet ik dat het gezond klinkende “vruchtensuiker” gewoon het “eigenlijk-nog-slechter-dan-gewone-suiker” fructose is! En laat mijn lactosegevoelige little foodie daar nou ook net niet tegen kunnen. Ook voor “normale” gezonde mensen schijnt uitgerekend de onschuldig klinkende vruchtensuiker slechter te zijn dan we weten.

Om mee te beginnen koos ik een lekker laagdrempelig recept voor kokosmakronen. Eigenlijk nog best hard-core want dit zijn makronen zonder suiker, zonder lactose en er komt zelfs geen gluut aan te pas. Zoals altijd gaf ik er mijn eigen draai aan. Ik voegde oranjebloesemwater toe en ziedaar; tropische kokosmakronen zonder suiker. Ik kan je vertellen; niet alleen de foto is zoet! Mijn little foodies hebben van het hele “suikervrij” niets gemerkt!

Kokosmakronen zonder suiker recept foodiemoods
De makers van Goed Zoet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tropische kokosmakronen
Serieus lekker zonder suiker! De little foodies hebben niets gemerkt ;-). De oranjebloesem geeft de makronen een tropisch tintje.
Print
  1. 3 eiwitten
  2. 90 gram rijststroop (bij de natuurwinkel)
  3. rasp van 1 mandarijn of 1/4 sinaasappel
  4. 2 tl oranjebloesemwater
  5. snuf zeezout
  6. 140 gram geraspte kokos
  1. Mix alle ingrediënten behalve de kokos door elkaar. Meng er dan de kokosrasp door en zet 10 minuten in de koelkast. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 170 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier. Vorm met je handen platte ronde koekjes en leg ze op het bakpapier. Ze behouden hun vorm dus je hoeft geen rekening met "uitzetten" te houden.
  2. Bak de makronen ca. 20 minuten, afhankelijk van de omvang. Als je makronen lichtgekleurd zijn en iets steviger, zijn ze klaar. Ze horen in het midden nog een beetje vochtig te blijven.
Adapted from Nanne Hogeland
Adapted from Nanne Hogeland
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *