Verkoelende ice-tea

icetea recept miss foodie

Verkoelende ice-tea

Poeh! Leek het daarnet in Utrecht bijna te gaan regenen! Dat kun je niet hebben natuurlijk nu we met z’n allen de thermometer in De Bilt in de gaten houden. Wordt het een hittegolf, of toch nét niet? Maakt Miss Foodie niet zo gek veel uit trouwens, zo lang het maar zomers blijft en ik lekker klepperend op m’n slippertjes door het leven kan. Mij zul je niet horen klagen over de warmte. Ik neem het gekriebel, de zweetdruppeltjes, de slapeloze nachten en de beestjes graag op de koop toe. Want als het kwik richting de 30 graden gaat en de lucht goed begint te trillen, smaakt alles gewoon beter. Dan lukt het je heel af en toe zelfs in Nederland om een tomaat te proeven zoals ze in Italië smaken.

Van mij mag die zomer dus best wat langer duren, gewoon “boem” drie maanden lang die knop op 30 graden. Of dat gaat vervelen? Nee hoor! Er zijn genoeg manieren om verkoeling te zoeken. Maak bijvoorbeeld eens ice-tea. Hierbij geldt wel: “regeren is vooruitzien”. Maak de ice-tea dus ‘s avonds dan heb je daar de hele volgende dag plezier van. Zou je vaker moeten doen!

Heerlijke verkoelende ice-tea
Lekker koel drankje om deze échte zomer door te komen!
Print
 1. 2 zakjes thee, earl grey is hier favoriet
 2. 1 citroen, goed schoongeboend
 3. takjes munt
 4. naar smaak zoetstof; suiker, honing of het chemische spul
 1. Zet 's avonds een pot sterke thee met de zakjes thee. Laat afkoelen met de theezakjes erin. Als de thee lauw is, doe je er schijfjes citroen, takjes munt en eventueel een beetje zoet door. Afdekken en in de koelkast zetten. That's it.
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

10 thoughts on “Verkoelende ice-tea

  1. Hi Edith, inderdaad net ff iets sneller jouw thee, alhoewel; die van jou staat ook de hele nacht te marineren in de koelkast… Helaas moet ik het doen met “net-niet-pouchkine-van-levelt”-zakjes maar als ik het eens tegen kom ga ik het testen.

  1. Tja… voor de “ik-wil-icetea-en-ik-wil-het-nú”-icetea moet je toch nog naar de super. Of je moet een professionele shock-freezer hebben ;-). Maar als je vanavond even wat bij elkaar gooit heb je het spul morgen (en dan wordt het nóg warmer…)

 1. Ik kan inmiddels ook reageren op je vraag: gaat 3 maanden 30 graden niet vervelen. Nee, dat gaat het niet! Hier in het deel van Californië waar ik woon is het nu al ruim een maand echt zomers weer en dat blijft het nog wel even. Heerlijk! En ja, iedere avond opnieuw maak ik een kan ijsthee voor de volgende dag!

 2. Ha Edith, Daar was ik eigenlijk al bang voor, haha! Ik zou er zelf namelijk ook geen enkel probleem mee hebben. Hier heeft de zomer een trage start maar volgende week hebben we deze ice-tea heel hard nodig. Er wordt gerept van een hittegolf!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *