Verwar(r/m)ing

herfstige kaneelrolletjes miss foodie recept

Wat een genot. Wakker worden van de wind die de regen in striemen tegen de ramen aan laat slaan. Eerst nog maar eens lekker omdraaien. Het is tenslotte vakantie; we hoeven niets vandaag. Dan langzaamaan de warmte van je bed verlaten. Eerst je grote teen, je voet, je been. Brrrr…. wat is het koud vandaag! Dikke trui aan, snel even ontbijten en dan… lekker naar buiten! Op zo’n dag gaat er niets boven het gevoel de elementen te trotseren. Dwars door regen en wind lekker door de plassen stampen terwijl overal in de straat de geur van knapperende haardvuren je helemaal in de stemming brengt voor straks. Als je weer lekker binnen bent en je weer warmt aan een kop hete chocolade.

Iedereen in de stemming? Dan heeft Miss Foodie nu een ontluisterende mededeling: Het is EIND APRIL! De herfst is pas over 5 maanden weer aan de beurt…

Enfin… ik haat klagen dus let’s go with the flow. Deze kaneelgebakjes maken het vandaag helemaal af.

 
 
1 rol croissantdeeg 

100 gram gesmolten boter 

50-100 gram suiker 

2 el kaneel

50 gram rozijnen

1 losgeklopt ei 

 
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng boter, suiker en kaneel tot een papje. Rol dan het croissantdeeg uit op een schoon werkblad en druk met je vinger de gaatjes dicht. Smeer de hele rol in met het botermengsel en rol weer terug op. 

Snij de rol in 6 even dikke plakken en doe die in een ingevette muffin-bakplaat.

Je kunt ze ook zo op een ingevette bakplaat leggen maar dan krijg je plattere en bredere exemplaren. Kwast nu de bovenkant nog in met het ei en schuif voor 20-25 minuten in de oven. Enjoy the smell!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *