Vis voor beginners

Het marktbezoek van afgelopen zaterdag nam toch nog een geheel onverwachte wending. Met een tas vol dorades, flink wat verse kruiden, turks brood etc. etc. op weg naar huis ging de telefoon; “barbeque vanavond?” Gecombineerd met de steekwoorden bos, camping, vriendje van Zoon, zon, bier en wijn. Tja… moet je daar dan lang over nadenken?
Dus dan alles maar het bos ingesleept. Miss Foodie had thuis al wat voorwerk gedaan dus de dorades  zagen er -al zeg ik het zelf- schitterend uit.

Wat je doet: aan de visboer vragen de vissen te schubben en schoon te maken. Alsjeblieft niet fileren, dan lijkt het niet meer op vis en kun je net zo goed tilapiafilet uit de supermarkt halen. In de buikholte stop je een mengsel van gehakte peterselie, peper, zout en fijngehakte citroen (inclusief de schil). Het vlees kerf je in tot op de graat, daar smeer je peper en zout in. Tot slot stop je een plakje citroen in de snee. That’s all. Alleen nog een kwartiertje grillen op de barbeque en dan heb je de ultieme vis op tafel.
Gelukkig maar want ter plaatse bleek dat het gezelschap bestond uit overwegend vishaters. En dan is het prettig dat je ze een vis kunt voorschotelen om het tegendeel te bewijzen. Drie visjes bleek uiteindelijk dus veel te weinig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *