Vis voor veel

Een recept waar je vrienden mee maakt! Veel vrienden, want als je dit klaarmaakt kun je gerust een tafel vol mensen uitnodigen. En die spreek je dan ook nog eens allemaal want voor dit recept hoef je bijna niets te doen. Alleen wat voorbereiden (bij elkaar gooien), wat in de oven schuiven, aardappeltjes erbij koken of broodjes bakken en de hele boel achteloos op tafel zetten. O ja, en de complimenten in ontvangst nemen! Gisteren ging de hele schaal leeg, maar hou je toch wat over? Morgen is het koud nog lekkerder!  
Voor 4 groten en 2 kleintjes heb je nodig:
1 kilo witvisfilet (ik heb pangasius gebruikt) zonder vel, zonder graten
1 blik tomatenblokjes
4 stengels bleekselderij, gehakt
4 eetlepels gehakte peterselie
4 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook uit de knijper
sap van 2 citroenen
1/2 el suiker
zout en peper
 
En zo easy is het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de filets in stukken van ongeveer 6 centimeter en leg ze in een ovenschaal die zo groot is dat alle stukken precies naast elkaar passen (dus niet stapelen). Meng alle overige ingredienten in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Giet dit mengsel over de vis en schud de schaal voorzichtig heen en weer zodat de saus goed tussen de vis komt. Dek af met aluminiumfolie. Tot hier kun je de boel ruim van tevoren voorbereiden, zet de schaal dan koel en afgedekt weg en zet pas later in de oven. Zet ongeveer 1 1/2 uur voor je wilt gaan eten de schaal in de oven. Haal na 40 minuten de folie eraf en verhoog de temperatuur naar 200 graden. Laat nog 50 minuten staan. Check tussendoor even, de saus moet wat dikker worden en de vis mag een klein bruin korstje krijgen. Heerlijk met stokbrood en aardappels (gekookt met olijfolie, peterselie en maldon-zout eroverheen gestrooid).
Smakelijk! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *