Voorjaarstoast met tuinbonen en mozzarella

recept zomerse tuinbonentoast met mozzarella Miss Foodie

recept zomerse tuinbonentoast met mozzarella Miss FoodieAls je nu in het zonnetje op een beschutte plek gaat zitten en je ogen dicht doet, kun je het zowaar al ruiken! Probeer maar eens. Het is frisser; in het Engels zou ik “crisp” zeggen maar geen idee hoe ik dat moet vertalen. Jongens, het voorjaar komt eraan! Weg met die treurige donkere dagen, de winterdekens en oeverloze kaarsjes. Handschoenen terug in de la en m’n muts – die knetterende haarkiller – mag ernaast. “Byebye” winter en “Helló” voorjaar! Tuurlijk; één zwaluw maakt nog geen zomer en één zonnig weekje nog geen echt voorjaar. En ja; die Elfstedentocht kán nog steeds… Maar toch kan ik het niet laten om de lente nu al in m’n bol te krijgen. Vandaar dat ik ook weer enorm veel zin heb in zomerse lunches. Nog net niet buiten maar in het zonnetje binnen is ook al een goed uitgangspunt. Dan nog deze heerlijke zomerse toasts met tuinbonenspread en mozzarella en je bent er helemaal klaar voor. Het idee voor deze toasts komt uit het nieuwe kookboek “Farmhouse Cookbook”. Een aanrader, die komt later op mijn blog nog uitgebreid aan bod.

 

Voorjaarstoast met tuinbonen en mozzarella
Dankzij tuinbonen uit de diepvries kun je het hele jaar door van deze zomerse toast genieten.
Print
 1. 250 gram diepvriestuinbonen
 2. 10 blaadjes basilicum
 3. 40 gram vers gemalen Parmezaan
 4. 2 el olijfolie
 5. snuf zout
 6. citroensap naar smaak
 7. teentje knoflook
 8. handvol rucolablaadjes
 9. 1 bol buffelmozzarella
 10. zoutsnippers (bijv. Maldon)
 11. twee flinke, liefst dik gesneden, boterhammen
 1. Kook de tuinbonen ca. 5 minuten, spoel ze af met koud water en druk ze dan uit hun velletjes. Dubbeldoppen heet dat en is voor mij het verschil tussen "Yuk, tuinbonen!" en "Yum, tuinbonen!" Doe de gedopte boontjes met de basilicumblaadjes in een hakmolentje (bijv. die bij je blender zit) en hak tot je grove stukjes hebt. Meng er dan de geraspte kaas en olijfolie door tot je een spread krijgt. Breng op smaak met citroensap en zout maar zorg dat je de tuinbonensmaak niet kwijt raakt.
 2. Toast dan in een droge koekenpan je boterhammen tot ze geroosterd zijn, wrijf er met het teentje knoflook over en besprenkel met goede olijfolie.
 3. Leg hier wat rucolablaadjes op, dan een flinke laag tuinbonenpasta en dan de in stukken geplukte mozzarella. Tot slot maak je de toasts af met nog wat olijfolie en zoutsnippers. Dig in!
Adapted from Farmhouse Cookbook
Adapted from Farmhouse Cookbook
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Voorjaarstoast met tuinbonen en mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *