vooruiteten

Vandaag met stijgende verbazing zitten kijken naar mijn collega die tijdens de lunch eerst een flinke kom soep, toen een enorme gehaktbal met satesaus en tot slot nog een megabroodje (formaat italiaanse bol) met driedubbel beleg naar binnen werkte. Hij bleek vooruit te eten voor Lowlands. Vooruit dan; speciaal voor alle festivalgangers deze koolhydratenbom…

Pasta alla Norma

Voor 4 personen:
2 flinke aubergines
Olijfolie
theelepel gedroogde oregano
4 dungesneden teentjes knoflook
flinke bos vers gehakte basilicum, de blaadjes apart gehouden
1 theelepel witte wijnazijn
2 blikken tomatenblokjes
zeezout
2 pakken verse tagliatelle
100 gram versgeraspte parmezaanse kaas

Snij de aubergines in gelijkmatige blokjes en bak ze in 2 porties in de olijfolie goudbruin. Hussel een paar keer goed zodat alle kanten een lekker korstje krijgen. Strooi er op het laatst de oregano over voor een fantastische smaak. Voeg nu ook de eerste portie aubergines weer toe, samen met de gehakte basilicumsteeltjes en de knoflook. Doe er na een minuut of 5 ook de witte wijnazijn en tomatenblokjes bij, breng op smaak met peper en zout en laat 15 minuutjes pruttelen.
Kook in de tussentijd de pasta gaar. Zorg dat je pasta gaar is als de saus klaar is. Giet je pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Stort de tagliatelle in de saus en roer goed door. Nog handiger: pasta terug in de pastapan, saus erbij, deksel erop en flink schudden. Als de boel te compact is voeg je wat kookvocht toe om het wat smeuiger te maken.
Draai in een grote pollepel nestjes van de pasta en leg mooi op een bord. Versgeraspte parmezaan gaat erover. Flink eten en morgen afreizen naar Biddinghuizen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *