#warmetruiendag

erwtensoep recept snert

erwtensoep recept snertMiss Foodie raakte er bijna door in de war. Nu is daar niet zo gek veel voor nodig, maar toch! Is het vandaag nou #dikketruiendag of #warmetruiendag? Het laatste antwoord blijkt het juiste. De dikketruiendag is pas over anderhalve week, dus de 20e. Noteer maar vast in de agenda…
Maakt ook niet zo gek veel uit, Miss Foodie zet die verwarming wel weer een graadje lager, ze zit nu toch lekker in het zonnetje een stukje te tikken (en al uren op de verwarmingsmonteur te wachten, hoe ironisch!).
Omdat het stamppotverbod nog steeds niet opgeschort is, eten we hier vanavond dus een verwarmend bordje SNERT. Had Miss Foodie toch nog in de vriezer liggen…

Zalig met roggebrood met katenspek! Ga ik snel nog even halen als de verwarmingsmonteur eindelijk geweest is…

Heerlijke zelfgemaakte snert
originele, ouderwetse snert! Die waarin je lepel rechtop blijft staan...
Print
 1. 500 gram spliterwten
 2. 2 liter water
 3. 1 varkenspoot, de huid eraf, het bot erin (al verschillen de meningen over de huid maar Miss Foodie gruwt ervan)
 4. 100 gram zuurkoolspek aan één stuk
 5. 1 flinke ui
 6. 1 winterwortel
 7. 2 preien
 8. 1 knolselderij
 9. 2 aardappelen
 10. 1 rookworst
 11. peper en zout naar smaak
 1. Was de erwten en breng ze langzaam samen met de varkenspoot en het spek aan de kook. Schep het schuim eraf en laat met de deksel op de pan ca. 2 uur zachtjes (!) koken tot de spliterwten gaar zijn. Roer wel af en toe.
 2. Snij tijdens die kooktijd alle groenten in stukjes. Schep als de erwten gaar zijn, de poot en het spek uit de soep, verwijder het bot en snij het vlees in stukjes.Voeg tot slot alle groenten samen met de rookworst en het vlees toe aan de soep en laat het nog ca. 30 minuten zachtjes koken terwijl je af en toe roert. Haal de rookworst uit de soep en snijd het in plakjes. Breng de soep tot slot op smaak met peper en zout. Het lekkerst is de soep trouwens de volgende dag. Zet de soep dan met de deksel op de pan een nachtje buiten, het is er toch koud genoeg voor. Voor het eten de soep eenvoudig weer verwarmen op een zacht vuurtje terwijl je af en toe goed over de bodem roert (dat laatste is erg belangrijk, deze soep brandt snel aan!).
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *