Window of opportunity-koken

Brace yourselves! In het kader van oerhollands zomerweertje komt er weer een heleboel narigheid over ons heen de komende week. Volgens Weeronline :  
Na een korte adempauze krijgt Nederland weer te maken met een periode van wisselvalligheid. Een lagedrukgebied ligt vandaag boven de Britse Eilanden en stuurt vanuit het westen een drietal fronten op de lage landen af. De komende dagen ligt het lagedrukgebied tussen Schotland en Noorwegen, een recept voor veel bewolking en buien.

Tijd dus om je stoofpot uit de kelder te halen. Week de spliterwten! Sla rookworst in! Bak alvast de spekjes uit!
Gelukkig was er gisteren een kleine opening in het wolkendek en brak zomaar de zon door. Een echte seizoenskok slaat dan meteen zijn slag en gooit als lunch een heerlijke frisse tonijnsalade in elkaar. Zo klaar en dat is belangrijk want je moet zo snel mogelijk de zon weer in!

Voor 2 personen heb je nodig:
1 blikje tonijn (op olie of op water, afhankelijk van je dieetgesteldheid)
1/2 sjalotje, gesnipperd
1 el mayonaise
2 el griekse yoghurt
1/2 chilipeper, fijngehakt
1/2 tl garam masala (of meng zelf kaneel, gemalen komijn, gemalen gember en gemalen koriander)
zout naar smaak
2 fijngehakte augurken
evt. 2 tl kappertjes
klein handje fijngehakte koriander

En zo snel gaat het:
Haal eerst de tonijn in een bak los met je vork en roer er de mayonaise en yoghurt door tot een smeuige massa. Voeg de rest toe en maak op smaak met wat zout.
Verdeel de salade rijkelijk op het lekkerste brood dat je hebt of kunt krijgen. Zuurdesem is hier heerlijk bij maar gisteren werd het een turks broodje.
Geniet nog even van de zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *