Zomerse kruidnootjestaart

recept Miss Foodie zomerse kruidnootjestaart

recept Miss Foodie zomerse kruidnootjestaartAlles goed en wel hoor maar als de mussen nog dood van het dak vallen is het dus géén tijd voor kruidnootjes! Eigenlijk zou je je daar pas vanaf de wintertijd mee bezig moeten houden. Alhoewel… we hebben ze al weer 9 maanden moeten missen dus ik snap best dat sommigen de verleiding niet kunnen weerstaan. Ik eigenlijk ook niet maar om die kruidnootjes vervolgens gewoon uit een bakje gedachtenloos weg te snaaien gaat ook weer wat ver. Zeker nu het nog volop doorzomert. Dus, pragmatisch als ze is, ging Miss Foodie op zoek naar een goede reden om tóch – zo begin september – kruidnootjes te kunnen eten op een passende (zomerse!) manier zonder zichzelf belachelijk te maken. Zo kwam ik op het idee van dit zomerse taartje. Ik deed er pruimen in en dat bleek een geweldige combinatie, maar ik heb ook heel hoge verwachtingen van abrikozen, perziken of bramen. Leef je uit! Nu kan het nog met al dat lekkere fruit. Je kunt straks nog lang genoeg in het donker gedachtenloos bakkenvol kruidnootjes wegknabbelen.

Zomerse kruidnootjestaart
Een beetje cheaten mag bést. Als je kruidnootjes gebruikt om een taart van te maken, kun je ze lekker al begin september kopen...
Print
 1. 140 gram bloem
 2. mespuntje zout
 3. 30 gram suiker
 4. 120 gram kokosolie op kamertemperatuur dus een beetje zacht (of boter als het niet lactosevrij hoeft)
 5. 30 ml water
 6. 100 gram kokosolie op kamertemperatuur (of boter als het niet lactosevrij hoeft)
 7. 2 eieren op kamertemperatuur
 8. 190 gram kruidnootjes, fijngemalen of fijngestampt
 9. fruit om op je taart te leggen (pruimen, abrikozen, bramen, perziken, appels, doe eens gek!)
 1. Verwarm je oven voor op 180 graden. Maak dan een deeg van bloem, zout, suiker, 120 gram kokosolie en het water. Als het te dun is mag je rustig nog wat bloem toevoegen. Pak het deeg in in plasticfolie en leg het even in de koelkast om wat steviger te worden.
 2. Meng dan de resterende 100 gram kokosolie met de eieren en voeg daar de gemalen kruidnootjes aan toe.
 3. Pak een taartvorm met een doorsnede van ca. 20 cm en vet deze in. Bekleed hem eerst met het deeg door het deeg met je handen goed te verspreiden over de bodem en de zijkanten. Stort er dan het kruidnootjesmengsel in en verdeel dat goed. Leg er fruit om en zet in de oven. Ik gebruikte een vorm met een losse bodem. Handig! Maar met het vocht uit de pruimen ging het nogal lekken. Zet er daarom een ovenplaat onder, dat scheelt een schoonmaakklus.
 4. Na ongeveer 40 minuten zou je taart gaar moeten zijn. Je checkt dat door te voelen of de bovenkant flink stevig is. Door het hoge vochtgehalte wordt dit geen taart met droge, krokante bodem maar eigenlijk wordt hij alleen maar lekkerder door al het fruitsap dat erdoor sijpelt!
 5. Lekker met een dot lobbig geslagen room, clotted cream of mascarpone...
Foodiemoods https://foodiemoods.nl/

2 thoughts on “Zomerse kruidnootjestaart

  1. Ja Maura, zo dacht ik er dus ook over. Dit is echt een top-excuus om toch alvast een klein beetje aan het kruidnootjes-seizoen te wennen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *